Vynikajúce recepty na vianočné nutellové pečivo. Po tomto druhu sa len zapráši!

Tipnete si, kedy sa nutellový krém začal prvýkrát vyrábať?

Bolo to roku 1946, avšak vtedajšia Nutella mala trochu inú podobu – miesto natierania sa krájala a pokladala na chlieb.

Nutella obsahuje celkom dosť prospešných látok nášmu telu – bielkoviny, železo, vlákninu a vápnik.

Vianočné nutellové pečivo zbožňujú hlavne deti!

Rožteky z Nutelly

Vianočné rohlíčky z Nutelly sú skvelou alternatívou, pokiaľ vás už klasické rohlíčky omrzeli.

Budete potrebovať:

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g Nutelly
  • 100 g masla
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 vajce
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • ½ kávovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli

Postup prípravy:

  • Nutelu, cukor a maslo zmiešajte dohromady.
  • Potom pridajte vajcia, vanilkový cukor, soľ a dobre premiešajte.
  • Nakoniec do zmesi primiešajte preosiatu múku a kypriaci prášok do pečiva.
  • Vytvorte hutné nelepivé cesto, ktoré vložte na 2 hodiny do chladničky.
  • Potom si rozohrejte rúru na 180 stupňov.
  • Z cesta izbovej teploty tvorte malé rožky, ktoré pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte na 180 stupňov do doby, než rožky začnú ružovieť a voňať – strážte ich, doba pečenia závisí od druhu rúry.
  • Nechajte ich chvíľu vychladnúť a potom ich obaľte v práškovom cukre.
  • Skladujte v chlade a tme.
nutellové rožteky obalené v práškovom cukre

Upečte si vynikajúce recepty na čokoládové vianočné pečivo, ktoré poteší každý maškrtný jazýček.

Linecké pečivo s Nutellou

Obmeňte linecké pečivo plnené marmeládou vianočným lineckým pečivom z Nutelly.

Budete potrebovať:

  • ¼ kg zmäknutého masla (Hera)
  • 150 g mletého cukru
  • 4 žĺtky
  • 500 g hladkej múky
  • citrónová nastrúhaná kôra

Postup prípravy:

  • Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady tak, aby vzniklo nelepivé cesto.
  • Hotové cesto vložte cez noc do chladničky.
  • Ďalší deň vyvaľkajte z cesta plát asi 3-5 milimetrov hrubý a vykrajujte požadované tvary.
  • Pečte pri teplote 170 stupňov do doby, než pečivo začne ružovieť.
  • Vychladnuté pečivo zlepujte Nutellou – vždy dva kusy k sebe.
  • Skladujte na chladnom a tmavom mieste.
linecké kolieska zlepené Nutellou
Zdroj foto: https://www.tasteofhome.com

Nutellové pralinky s kokosom

Pre priaznivcov veľmi jednoduchého a rýchleho vianočného pečiva sú nutellové pralinky ideálnym variantom.

Budete potrebovať:

  • 150 g jemne nastrúhaného kokosu
  • 50 g cukru kryštál
  • 1 vajce
  • 160 g Nutelly

Postup prípravy:

  • Najskôr si odvážte 90 g kokosu, ktoré zmiešajte s vajcom a cukrom.
  • Vytvarujte z tejto zmesi guličky, ktoré vložte na 4 minúty do rúry.
  • Takto pripravené guličky rozpoľte, vytvorte vo vnútri jamku, ktorú naplňte Nutellou.
  • Neskôr obe polovice guličky k sebe zase späť pritlačte – Nutellou sa zlepia.
  • Guľôčky dajte stuhnúť do chladničky.
  • Pripravte si vodný kúpeľ, v ktorom nechajte rozpustiť 100 g Nutelly.
  • Akonáhle je Nutella tekutá, začnite v nej obaľovať guličky.
  • Obalené guličky dajte späť na 30 minút do chladničky a potom ich obaľte v kokose.
  • Uchovávajte v po celú dobu v chladničke.
nutellové pralinky obalené v kokose
Zdroj foto: https://plantydelights.com/

Lahodné krémy z Nutelly

Krémy z Nutelly môžete využiť ako na náplň vianočných cukroviniek, tak do rôznych rezov či tort.

Čokoládový krém s Nutellou

Medzi vynikajúce náplne do vianočných cukroviniek patrí jednoznačne tento čokoládový krém.

Budete potrebovať:

  • 2 balíčky čokoládového pudingu
  • 0,5 l mlieka
  • 2 polievkové lyžice cukru krupice
  • 4 polievkové lyžice Nutelly
  • 5 kociek horkej čokolády
  • 350 g masla
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru

Postup prípravy:

  • Najskôr si uvarte puding z mlieka a cukru krupice.
  • Do horúceho hotového pudingu pridajte Nutelu a kocky čokolády.
  • Zmes miešajte do doby, kým sa Nutella a čokoláda úplne nerozpustia.
  • Nakoniec nechajte vychladnúť – aby sa nevytvorila škrupinka, občas premiešajte.
  • Medzitým, než krém vychladne, vyšľahajte maslo s práškovým cukrom.
  • Nakoniec všetky zmesi zmiešajte dohromady v jemný krém.
  • Cukrovinky plnené krémom uchovávajte v chladničke.

Mnoho obľúbených druhov cukroviniek sa bez náplne nezaobíde. Objavte ďalšie vynikajúce náplne do vianočných cukroviniek.

Nutellový krém s vaječným koňakom

Krém s alkoholom je vždy veľmi lahodný, ale hlavne jednoduchý.

Budete potrebovať:

  • 250 g Nutelly
  • 100 g masla
  • 2 polievkové lyžice vaječného likéru

Postup prípravy:

  • Najskôr si z chladničky vytiahnite maslo, aby malo pri jeho spracovaní izbovú teplotu.
  • Do misky vložte mäkké maslo, Nutellu a vaječný likér.
  • Všetky ingrediencie spoločne ušľahajte, aby vám vznikol jemný a nadýchaný krém.
  • Skladujte v chladničke.

Veríme, že sme vám navodili chuť na niektorý z receptov na vianočné pečivo, ktoré očarí členov rodiny i známych.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu