Inšpirujte sa našimi receptami na vianočné pusinky z mandlí. Určite si pochutnáte!

Milujete recepty na mandľové pusinky?

Pátrate po nových postupoch, ktorými by ste prekvapili svojich hostí, až k vám prídu vaše dobroty ochutnať?

Nasledujúce návody na prípravu sú jednoduché, rýchle a zaručene originálne – vyskúšajte ich!

Nadýchané pusinky z mandlí

Tento recept pochádza z Nemecka a môžu si na ňom pochutnať všetci, vrátane osôb, ktorých telo má intoleranciu na lepok a mlieko.

V Nemecku sa tieto cukrovinky pečú počas adventu.

Vyskúšajte rýchly, jednoduchý a hlavne chutný recept, ktorý si rýchlo obľúbite!

Ingrediencie

  • 4 vaječné bielky
  • 1 šálka bieleho cukru
  • 1 ½ šálky mandľovej múky alebo viac podľa potreby
  • ¼ lyžičky mletej škorice

Postup

  • Predhrejte rúru na 150 °C a dva plechy vyložte pergamenovým papierom.
  • V mise šľahajte bielky, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Postupne pridávajte cukor po lyžičkách a pokračujte v šľahaní pri vysokých otáčkach.
  • V mise zmiešajte mandľovú múku so škoricou a stierkou ich vmiešajte do bielkovej zmesi. Pokiaľ je zmes príliš riedka, pridajte viac mletých mandlí.
  • Pomocou dvoch lyžičiek dávajte na pripravené plechy malé kopčeky mandľovej zmesi vo vzdialenosti 2 cm od seba.
  • Pečte v predhriatej rúre, pokiaľ nie sú pusinky ľahko prepečené. Zaberie to cca 15–20 minút.
  • Cukrovinky opatrne vyberte z plechov a nechajte vychladnúť na drôtených mriežkach.
Nadýchané pusinky z mandlí
zdroj: allrecipes.com

Uvedený recept obsahuje škoricu. Ak patríte medzi jej milovníkov, potom vás určite zaujmú recepty na škoricové vianočné cukrovinky. Preskúmajte ich!

Mandľové pusinky so špičkou

Ešte ste cukrovinky podobného typu nerobili a máte strach, že to nezvládnete?

S týmto jednoduchým receptom sa nemusíte ničoho báť!

Postupujte podľa nasledujúcich krokov a uvidíte, že sa vám povedú vytvoriť ľahké a na povrchu chrumkavé sladké dobrôtky, pri ktorých hrozí, že si na nich vytvoríte závislosť – tak sú dobré!

Ingrediencie

  • 4 bielky izbovej teploty
  • 1 šálka cukru
  • ¼ lyžičky vínneho kameňa
  • ½ lyžičky mandľového extraktu

Postup

  • Bielky nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Pri oddeľovaní bielkov a žĺtkov dávajte veľký pozor, aby sa do bielkov nedostal žĺtok. V opačnom prípade by mohlo byť ťažké s pusinkami pracovať.
  • Vyšľahajte bielky do peny a pridajte vínny kameň. Pokračujte v šľahaní ďalších 15–20 sekúnd.
  • Pridávajte cukor po 1 lyžici, kým nie je všetok cukor zapracovaný.
  • Pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria tuhé špičky.
  • Vmiešajte mandľový extrakt.
  • Rúru predhrejte na 225 °C a vyložte 2 plechy pergamenovým papierom.
  • Zmes pusiniek dajte do cukrárskeho vrecka s obyčajnou špičkou a vytvorte pusinky s priemerom 1-2 cm s vírom hore (viď fotografie).
  • Pečte 1 hodinu, potom vypnite teplo a nechajte pusinky v uzavretej rúre niekoľko hodín alebo cez noc.
  • Po tejto dobe môžete podávať!
Pusinky z mandlí so špičkou
zdroj: wenthere8this.com

Pusinky z mandlí a karamelu

Ak pripravíte tento recept, môžete si byť istí, že budete mať na stole jedinečné cukrovinky, s ktorými sa v iných domácnostiach tak často nestretnete.

Cukrovinky sú krásne jemné a úplne hriešne dobré.

Pustite sa do prípravy tej najzaujímavejšej karamelovej pochúťky!

Ingrediencie

Cesto

  • 1/2 šálky celých mandlí bez šupky, pražených a jemne nasekaných
  • 3 vaječné bielky
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2/3 šálky kryštálového cukru

Karamel

  • 3/4 šálky kryštálového cukru
  • 1/4 šálky teplej vody
  • 1/3 šálky tekutej šľahačky na báze oleja
  • 2 polievkové lyžice margarínu (v prípade potreby použite margarín bez sóje)

Postup

Pusinky

  • Predhrejte rúru na 120 °C. Veľký plech vyložte pergamenom a naň nakreslite 14 asi 7cm koliesok. Papier otočte.
  • V stojanovom mixéri, vybavenom šľahacím nástavcom, ušľahajte bielky so soľou do peny. Postupne zašľahajte cukor, asi po dvoch lyžiciach, a šľahajte, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Vmiešajte dve tretiny mandlí.
  • Preneste pusinky do cukrárskeho vrecka opatreného hladkou špičkou. Pusinky vytlačte na vytýčené kolieska v jednej vrstve.
  • Pečte v strede predhriatej rúre 40–50 minút, alebo pokiaľ nie sú chrumkavé. Nechajte vychladnúť na plechu na mriežke.

Karamel

  • V hrnci miešajte cukor a vodu na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí.
  • Priveďte cukor do varu, mierne varte a kefou namočenou v studenej vode kefujte steny hrnca asi sedem minút, alebo kým zmes nezíska tmavo jantárovú farbu.
  • Odvráťte tvár a ihneď vlejte tretinu šľahačky – karamel môže chvíľu prskať. Varte ešte jednu až dve minúty, alebo pokiaľ sa všetok stuhnutý karamel nerozpustí.
  • Vmiešajte margarín a nechajte vychladnúť.
  • Pusinky hotovým karamelom ozdobte podľa vlastného vkusu.
Mandľové pusinky s karamelom
zdroj: kosher.com

Karamel je jednoducho perfektným doplnkom Vianoc. Preto vyskúšajte aj recepty na karamelové vianočné cukrovinky!

Čokoládové mandľové pusinky

Táto dobrota je jednoduchou zmesou pusiniek v kombinácii s nasekanými mandľami a kúskami horkej čokolády, ktorá vás ohromí už po prvom uhryznutí.

Odovzdajte sa jedinečnej chuti týchto cukroviniek a užite si jeho prípravu!

Ingrediencie

  • 225 g prírodných mandlí
  • 3 vaječné bielky
  • 1 polievková lyžica bieleho octu
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 šálka cukru
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 200 g horkej čokolády, nakrájanej na malé kúsky

Postup

  • Predhrejte rúru na 120 °C. Vyložte 3 veľké plechy papierom na pečenie.
  • Do kuchynského robota vložte mandle a rozmixujte ich na jemno – niekoľko kúskov mandlí ponechajte v zmesi.
  • Do stojanového mixéra pridajte bielky, biely ocot a soľ. Šľahajte, kým nebude tuhý, ale nie suchý.
  • Zatiaľ čo stroj stále mieša, postupne prisypávajte cukor. Šľahajte, kým sa nevytvoria pomerne pevné a tuhé špičky.
  • Vyberte misu z mixéra. Prilejte vanilkovú esenciu a potom pridajte mandle a nasekanú čokoládu. Všetko jemne zmiešajte dohromady a snažte sa všetko spojiť bez toho, aby ste to prehnali s miešaním.
  • Pomocou čajovej lyžičky a stierky nanášajte vrchovaté lyžičky zmesi na plechy, kým nespotrebujete všetku zmes.
  • Vložte 3 plechy do rúry a pečte 40–45 minút, alebo kým sušienky nezačnú zlátnuť.
  • Počkajte, kým pečivo vychladne a začnite si pochutnávať na tejto jedinečnej pochúťke!
Pusinkové pečivo z mandlí a čokolády
zdroj: vjcooks.com

Tiež patríte k čokoládovým maniakom, ktorým v žiadnom pečive nesmie ani kúsok čokolády chýbať? Potom sa nechajte inšpirovať zaujímavými receptami na vianočné čokoládové cukrovinky!

Výhodou uvedených receptov na mandľové pusinky je to, že sú jedinečné.

Často sa môžete stretnúť s veľmi podobnými postupmi a použitými ingredienciami, ale v tomto prípade je to inak.

Toto pečivo obsahuje nielen základné ingrediencie, ale napríklad aj čokoládu alebo karamel. Navyše môžete medzi receptami nájsť aj ten, ktorý je vhodný pre všetkých, ktorí neznášajú lepok alebo sa vyhýbajú mlieku.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu