Obľúbené kláštorné rožky na 4 rôzne spôsoby. Ktorý sa stane tvojím favoritom?

Orechovo-máslové rožky máčané v čokoláde patria medzi obľúbené pečivo mnohých domácností.

A nie je sa čomu diviť!

Sú totiž úžasne krehké, orieškové a navyše jednoduché na prípravu.

My sme pre vás dnes vybrali 4 najlepšie recepty na kláštorné rožky, ktoré si zamilujete!

Kláštorné rožky s lieskovými orieškami

Lieskové oriešky dodajú kláštorným rožkom v tomto recepte charakteristickú arómu, vďaka čomu budú úplne jedinečné. Ak lískača nemáte práve dvakrát v láske, môžete ich nahradiť vlašskými orechmi alebo mandľami.

Čo budete potrebovať:

  • 140 g hladkej múky
  • 100 g namletých lieskových orieškov
  • 50 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 1 vajíčko
  • štipka prášku do pečiva

Na ozdobu:

  • čokoládová poleva
  • orechy na posypanie

Postup:

  • Zo všetkých ingrediencií vymiešajte cesto a vyvaľkajte z neho niekoľko valčekov.
  • Valčeky nakrájajte na rovnaké kúsky, z ktorých tvarujte rožky.
  • Rožky vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia a pečte 10 – 15 minút.
  • Upečené rohlíčky vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Každý vychladnutý rožok namočte hornou stranou do rozpustenej čokoládovej polevy a obaľte nasekanými orechmi.
  • Nechajte stuhnúť a potom si už len užívajte!
Polomáčané pečivo s lieskovými orechmi.
www.varecha.pravda.sk

Máme pre vás aj zdravšie varianty cukroviniek. Skúste sa inšpirovať aj našimi luxusnými receptami na pečivo z ražnej múky !

Rožky z vlašských orechov s čokoládovou polevou a kokosom

Kokos k cukrovinkám patrí rovnako ako orechy. A keď spojíte orechy aj kokos do jedného pečiva, je z toho úplne delikátna záležitosť, ktorú budete chcieť znova a znova.

Čo budete potrebovať:

  • 140 g hladkej múky
  • 90 g namletých vlašských orechov
  • 100 g masla
  • 40 g práškového cukru
  • 1 žĺtok

Na obalenie:

  • čokoládová poleva
  • strúhaný kokos

Postup:

  • Zo základných surovín vypracujte cesto.
  • Cesto môžete použiť hneď, ale v chladničke vydrží aj do druhého dňa.
  • Tvarujte rožky (ak chcete, môžete použiť aj formičku).
  • Rožte dajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia a pečte 10 až 15 minút.
  • Upečené rohlíčky vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Nechajte ich na papieri na pečenie a polejte ich čokoládovou polevou.
  • Posypte alebo obaľte v kokose a môžete servírovať!
Orieškové rožteky s čokoládou a kokosom v sklenenej mise.
www.varecha.pravda.sk

Neberte slovenské vianočné zvyky a tradície na ľahkú váhu! Zvyky spájajú rodinu a Vianocom pridávajú na výnimočnosti. Inšpirujte sa 21 vianočnými tradíciami , ktoré sme pre vás vybrali, a užite si krásny vianočný čas

Polomáčané kláštorné rožky z formičky

Na prípravu vianočných rohlíčkov môžete použiť aj špeciálne formičky priamo na to určené. Nemusíte si potom robiť starosti, že vaše rožky nie sú rovnako veľké alebo nemajú perfektný tvar.

Čo budete potrebovať:

  • 140 g hladkej múky
  • 30 g kryštálového cukru
  • 100 g masla
  • 100 g vlašských orechov
  • 50 g čokolády na varenie

Na ozdobu:

  • čokoládová poleva

Postup:

  • Múku, cukor, maslo, orechy a nastrúhanú čokoládu pridajte do misy.
  • Vypracujte cesto.
  • Do každej formičky na rožky vtlačte trochu cesta.
  • Formičky položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia, kým nebudú rožky zlatisté.
  • Vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť.
  • Rožky opatrne vyberte z formičiek az oboch strán ponorte do čokoládovej polevy.
  • Nechajte stuhnúť a užite si to!
Orechové rožky polomáčané v čokoláde a servírované na tanieri.
www.mykitchendiary.sk

Máte radi výraznejšie chute? Tak neváhajte a vyskúšajte naše recepty na korenené pečivo !

Orieškové rožteky s vanilkou

Kláštorné rožky nemusíte nutne obaľovať v čokoláde. Namiesto toho ich skúste vyváľať v zmesi práškového a vanilkového cukru a budete prekvapení, aké dobré sú. Tak poďme na to!

Čo budete potrebovať:

  • 100 g lieskových orieškov
  • 220 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 300 g hladkej múky

Na obalenie:

  • práškový cukor
  • vanilkový cukor

Postup:

  • Múku preosejte do misy, pridajte práškový cukor a najemno nastrúhané oriešky a premiešajte.
  • Hore pridajte nakrájané maslo a vypracujte cesto.
  • Nechajte v chlade odpočinúť.
  • Z cesta tvoríme rožky.
  • Rožky položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte do ružova vo vyhriatej rúre.
  • Po upečení ešte horúce rožky obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru.
  • Obalené rožteky dajte vedľa seba na plech vychladnúť.
  • Dobrú chuť!
Pocukrované vanilkové rožteky.
www.dobruchut.aktuality.sk

Keď už viete, čo budete tento rok piecť, ešte by ste si mali vybrať nejaký krásny vianočný obrus. Pripravili sme si pre vás recenziu slávnostných obrusov s vianočnou tematikou . Aký si vyberiete?

Čokoláda, ktorá sa pridáva do cesta, by mala byť na varenie , teda tomu určená. Naopak na obalenie alebo ozdobenie je lepšia poleva .

Rožteky zdobte vždy vychladnuté , poleva by z nich mohla stekať a teda horšie držať.

A ako sa vám naše dnešné recepty na kláštorné rožky páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu