Vynikajúce recepty na kanapky plné inšpirácie vám prinášame my! Vychutnajte si ich napríklad na Silvestra s priateľmi

Či už si chcete pripraviť kanapky alebo jednohubky, vždy by ste mali mať po ruke skvelé recepty!

Tie naše sú zábavné, inovatívne a plné chutí, ktoré hrajú dohromady.

A ak neviete, čo tieto malé dobroty sú zač, a aké nátierky na ne použiť alebo ich ozdobiť?

To všetko vám prezradíme na konci článku.

Kanapky s údeným lososom

Ak hľadáte pohostenie, ktoré zaručene poteší vašu návštevu, pripravte toto predjedlo s údeným lososom. Tento jednoduchý pokrm sa určite stane obľúbeným, pretože sa rýchlo pripravuje a je z ľahko dostupných surovín. A ak milujete ryby, nie je nič lepšie ako si podľa nás pripraviťvoňavú rybiu polievku .

Čo budeme potrebovať

Na základ

  • 12 plátkov bieleho alebo celozrnného toastového chleba (nakrájaný na tenké plátky)
  • 60 ml olivového oleja

Na omáčku

  • 60 ml majonézy
  • 60 ml kyslej smotany
  • 1 ½ lyžičky chrenu
  • 1 lyžica čerstvého kôpru
  • čierne korenie

Na lososa

  • 150 g údeného lososa
  • 2 lyžičky baby kapary

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Odstráňte kôrky z toastového chleba.
  • Pomocou valčeka rozvaľkajte každý krajec chleba tak, aby bol čo najtenší.
  • Pomocou okrúhleho vykrajovača na pečivo vykrájajte z každého plátku 2 kolieska.
  • Kolieska chleba potrite z oboch strán olivovým olejom alebo postriekajte z každej strany olivovým olejom.
  • Pečte 12–15 minút.
  • Zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, pripravený chren, kôpor a čierne korenie v malej miske.
  • Plátky údeného lososa nakrájajte na tenké prúžky.
  • Na toastový chlieb dajte plátok lososa a naň pridajte omáčku a pár kaparov.

Pokiaľ si toto predjedlo chcete urobiť ešte o niečo sviatočnejšie, môžete na vykrajovanie tvarov z toastového chleba použiťvianočné vykrajovače . Aké sú tie najlepšie, sme pre vás zistili v našej recenzii.

Zdroj: nibbleanddine.com

Kanapky z halloumi syra

Táto dobrota môže byť podávaná s obľúbeným dipom podľa vášho výberu alebo samostatne. Pripravte si aj ďalšie pohostenie, ako sú tieto guličky zo syra .

Čo budeme potrebovať

  • 2 x 225 g bloky halloumi
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžička údené papriky
  • 1 vajce
  • 60 g panko strúhanky
  • 500 ml rastlinného oleja
  • Dipy na podávanie (alebo skúste skombinovať 1 polievkovú lyžicu Harissy v kombinácii so 6 lyžicami jogurtu, lyžičkou citrónovej šťavy a čerstvej bazalky)

Postup

  • Nakrájajte dva bloky halloumi na tyčinky, každú zhruba o veľkosti hranolčeka.
  • Zmiešajte múku a papriku, do druhého taniera rozklepnite vajcia a na posledný tanier vysypte pánko strúhanku.
  • Halloumi tyčinky obaľte v trojobale.
  • Tyčinky opekajte dozlatista.
  • Umiestnite na veľký tanier a podávajte spolu s dipmi podľa vášho výberu.
Syrové hranolky obalené v strúhanke a osmažené do zlatista.
Zdroj: ahedgehoginthekitchen.com

Bruschetta s Roquefortom a broskýň

Tento recept na luxusné kanapky s modrým syrom a sladkým ovocím vám očarujú chuťové bunky. Pre ďalšiu inšpiráciu na jednohubky s modrým syrom sa pozrite na náš web!

Čo budeme potrebovať

  • 2 broskyne
  • Francúzska bageta
  • 1 balíček syra Roquefort

Postup

  • V hlbokom hrnci dajte variť trochu vody a vedľa nej postavte misku so studenou vodou.
  • Každú broskyňu napichnite na vidličku, ponorte ju do vriacej vody a počítajte do desiatich, potom ju na päť sekúnd ponorte do studenej vody a potom olúpte.
  • Bagetu nakrájajte a na každý kúsok natrite trochu modrého syra, nakrájajte broskyne na mesiačiky a starostlivo upravte na natretú bagetu.
Opečené hustičky s broskyňou a syrom.
Zdroj: yestoyolks.com

Moderné kanapky wellington

Tieto malé predjedlá s hovädzím mäsom wellington sú tak chutné, že zaručene ohromí vašich hostí. Z krehkého cesta vznikajú úžasné dobroty, preto by vám nemali uniknúť ani tieto jednohubky s lístkovým cestom .

Čo budeme potrebovať

  • 500g balenia lístkového cesta
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 1 šalotka (nakrájaná nadrobno)
  • 150 g šampiňónov (nakrájaných nadrobno)
  • Malý zväzok tymiánu
  • 4 lyžice bieleho vína
  • 150 g hovädzieho mäsa (nakrájaného na kocky)
  • Chrenová omáčka alebo horčica

Postup

  • Predhrejte rúru na 200ºC.
  • Vyvaľkajte lístkové cesto.
  • Drážkovaným vykrajovačom vykrájajte párny počet koliesok.
  • Vezmite polovicu koliesok a vykrojte doprostred menšie koliesko pomocou okrúhleho vykrajovača.
  • Kolieska zostavte, aby na spodu bolo nevykrojené koliesko a vytvorila sa mištička.
  • Pečte ich v rúre 15 minút, kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé.
  • Medzitým si rozohrejte 1 lyžičku oleja vo veľkej panvici a 10 minút jemne opekajte šalotku, šampiňóny a tymian, kým nezmäknú.
  • Zalejte vínom a varte, kým sa tekutina neodparí. Dochuťte soľou a korením.
  • Zvyšný olej rozohrejte na panvici na vysokú teplotu.
  • Smažte kocky hovädzieho mäsa zo všetkých strán do hneda, celkom asi 1-2 minúty.
  • Lyžicou rovnomerne pridajte hubovú zmes do mištičiek a na každú položte kocku hovädzieho mäsa.
  • Podávajte s malým kopčekom chrenu alebo anglickej horčice.

Kanapky môžete servírovať, ako predjedlo alebo ako záverečné pohostenie vydareného sviatočného večera. Hlavným chodom by však vždy malo byť niečo špeciálne, pochutnajte si na špeciálnej vianočnej šunke , po ktorej sa všetci budú oblizovať!

Listové košíčky s kockou mäkkého mäsa a hubami.
Zdroj: saltedsugaredspiced.blogspot.com

Francúzske tartine s čili a figami

Premýšľate, čo sa za týmto receptom na slávnostnej kanapke skrýva? Nemusíte sa báť, táto sladko-slaná varianta vás úplne odzbrojí, a to po jedinom uhryznutí! Pokiaľ ale túžite po viac tradičnom pokrme, ktorý vašim hosťom servírovať, pripravte im nášhovyprážaného kapra ! Ten nesklame.

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • bageta (nakrájaná na tenké plátky)
  • 65 g smotanového syra
  • 80 g mäkkého kozieho syra
  • 1 lyžica chilli marmelády (chutney)
  • 2 figy (nakrájaný alebo figové chutney)
  • med

Postup

  • Rúru rozohrejte na 200 °C.
  • Plátky bagety dajte na plech, pokvapkajte olejom a okoreňte.
  • Pečte 10 minút, kým nebudú zlaté a chrumkavé.
  • Zmiešajte smotanový syr, kozí syr a chilli marmeládu a okoreňte.
  • Zmes rozotrite na bagetu a navrch dajte plátok figy alebo kvapku figového chutney.
  • Pokvapkajte medom.
Tanier plný malých predjedál s čerstvými figami.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Čo sú to kanapky?

Kanapky sú vynikajúcim spôsobom, ako hosťom ponúknuť malé pohostenie na rôznych spoločenských udalostiach. Veľkosť kanapiek je obvykle menšia ako u bežnej jednohubky alebo u chlebíčkov, čo z nich robí ideálnu voľbu pre malý snack, ako súčasť predjedál, na rauty a oslavy.

Ak pripravujete kanapky, môžete si vybrať rôzne druhy nátierok, ako je tuniaková , lososová, avokádová, pikantná syrová alebo hummus . Na ozdobenie kanapiek môžete na dekoráciu použiť plátky uhoriek, cherry paradajky, čerstvé bylinky, olivy, kaviár, salsu alebo jalapenos . Takto sa nielen zlepší ich chuť, ale aj budú vyzerať lákavo na pohľad.

Kanapky sú skvelým spôsobom, ako urobiť dojem na vašich hostí a zároveň im ponúknu malé, ale lahodné pohostenie. Možností je nekonečno, preto sa nebojte upustiť uzdu svojej fantázii a experimentujte s chuťami.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu