Výborné recepty na silvestrovské jednohubky s lososom v 4 variantoch. Aký tento rok vyskúšate?

Jednohubky s lososom sú zdravé a chutné.

Vyskúšajte tento rok na Silvestra tieto recepty na jednohubky s lososom.

Báječne si pochutnáte, a navyše sa hoda k šampanskému.

Celozrnné jednohubky s údeným lososom

Dostali ste chuť urobiť si na Silvestra zdravé jednohubky? Pripravte si celozrnné jednohubky s lososom. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Počet ingrediencií si samozrejme upravte podľa toho, pre koľko ľudí budete jednohubky chystať.

Ingrediencie:

  • 10 celozrnných rožkov alebo bagiet
  • 2 avokáda
  • 200 g taveného syra
  • 1 horčica
  • 200 g údeného lososa
  • na dochutenie štipka soli, mleté korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy

Postup receptu:

  1. Nakrájajte si celozrnnú bagetu na kolieska.
  2. V miske si pripravte nátierku. Roztlačte vidličkou avokáda a tavený syr. Dochuťte podľa chuti.
  3. Nátierkou potrite kolieska z celozrnnej bagety.
  4. Na vrch každej jednohubky položte plátok lososa a jemne ho pokvapkajte citrónovou šťavou.
Zdroj: recepty.sk

Jednohubky z lososa ako lievančeky

Máte radi lievance? Pripravte si ich namiesto pečiva ako podklad jednohubiek s lososom. Poradíme vám, ako na to.

Čo budete potrebovať na lievancové cesto?

  •   125 g celozrnnej pohánkovej múky
  • 1 vajce
  • 160 ml mlieka
  • 125 g rozpusteného masla
  • 1 vrecúško trstinového cukru
  • 2 vrecúška kypriaceho prášku do pečiva
  • štipku soli

Čo budete potrebovať na nátierku?

  • 250 g syra typu Gervais
  • 250 g údeného lososa

Ako na to:

  1. Do mlieka zamiešajte vajce.
  2. Vedľa v miske si vytvorte zmes múky, kypriaceho prášku, cukru a soli.
  3. Zmiešajte mlieko so sypkým obsahom, a úplne nakoniec vmiešajte takmer vychladnuté rozpustené maslo.
  4. Cesto nechajte v chladničke ustáť asi pol hodinky.
  5. Rozpáľte si panvicu potretú olejom. Na nej vytvárajte z cesta malé lievančeky.
  6. Hotové lievance ozdobte lyžičkou taveného syra a kúskom údeného lososa.
Zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Lososové jednohubky s avokádom

Lososa môžete použiť aj ako chutnú ozdobu na jednohubky s avokádovou nátierkou. Pozrite sa, ako si ich ľahko pripravíte doma.

Potreby na cesto:

  • 350 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • soľ (1 kávová lyžička)
  • 200 ml vlažnej vody
  • 2 polievkové lyžice oleja

Na nátierku budete potrebovať:

  • 2 avokáda
  • 3 jarné cibuľky
  • 1 polievkovú lyžicu čerstvých byliniek
  • 4 polievkové lyžice dijonskej horčice
  • 2 polievkové lyžice medu
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • štipku soli a štipku korenia

Nezabudnite si na ozdobenie pripraviť:

  • plátky údeného lososa (cca 300 g)
  • trochu kôpru

Ako postupovať pri príprave

  1. Najprv si pripravte cesto. Zmiešajte múku s droždím a soľou. Pridajte vodu, olej a vypracujte ručne cesto do hladka.
  2. Vypracované cesto zľahka poprášte múkou, prikryte a nechajte zhruba 45 minút kysnúť na teplom mieste.
  3. Medzitým si pripravte nátierku. Olúpte avokáda a nakrájajte ich na malé kocky. Vložte do misky. Pridajte na kolieska nakrájanú cibuľku, horčicu, med a pokvapkajte trochou citrónovej šťavy. Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Starostlivo premiešajte.
  4. Keď vám vykysne cesto, rozdeľte si ho na dosku na 10 dielov. Z každého dielu vytvarujte guľôčku, položte ju na papier na pečenie na plech.
  5. Pripravené guľôčky vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 35 minút.
  6. Až upečené guľôčky vychladnú, pozdĺžne ich rozkrojte a naložte na ne lyžičkou nátierku.
  7. Úplne na vrch ozdobte plátkom lososa a konárom kôpru.
Zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Rýchle jednohubky s lososom a smotanovým syrom

Tieto jednohubky vám nezaberú prípravou ani dvadsať minút, napriek tomu si na nich skvele pochutnáte. Skvele sa hodia k šampanskému. Potešte na Silvestra svoje chuťové bunky a pripravte si tieto jednohubky na oslavu.

Čo budete potrebovať?

  • 1 balíček ražných chrumkavých chlebov
  • vaničku smotanového syra
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 2 citróny (bude potrebná šťava a kôra z 1,5 citróna)
  • 1 veľký zväzok kôpru (časť nasekáte na drobno, časť konárov si nechajte na ozdobenie)
  • mleté čierne korenie na dochutenie, prípadne soľ (podľa vlastnej chuti)
  • 200 g údeného lososa

Postup prípravy jednohubiek:

  1. Zmiešajte smotanový syr, kyslú smotanu, nasekaný kôpor, citrónovú šťavu a polovicu kôry. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  2. Chrumkavé chleby si rozprestrite na tanier alebo podnos.
  3. Na každý položte trochu nátierky.
  4. Plátky údeného lososa nakrájajte na prúžky, zrolujte ich a položte na jednohubky.
  5. Môžete dotvarovať vidličkou alebo dozdobiť konárom kôpru či pramienkami citrónovej kôry.
Zdroj: redonline.co.uk

Nezostávajte iba u lososa. Určite vám prídu na chuť aj recepty na nátierky na chlebíčky alebo jednohubky.

Jednohubky s lososovou nátierkou

Ak sa vám nechce jednohubky pracne zdobiť, ale máte chuť na lososa, urobte si lososovú nátierku. Jednohubky s nátierkou sú veľmi chutné a ich príprava nie je náročná. Poďte sa pozrieť, ako na to.

Potreby:

  • smotanový syr
  • údený losos
  • krájaná zelená cibuľa
  • 1 ½ lyžičky nasekaného čerstvého kôpru
  • ¼ hrnčeka smotany na šľahanie
  • 3 kvapky worcesterovej omáčky
  • 3 kvapky feferónkovej omáčky
  • trochu citrónovej šťavy

Postup:

  1. Najlepšie v kuchynskom robote rozmiešajte smotanový syr do mäkka.
  2. Pridajte lososa, cibuľku, smotanu, worcesterovú omáčku, feferónkovú omáčku a citrónovú šťavu.
  3. Znovu starostlivo premiešajte, kým nedosiahnete hladkú a krémovú konzistenciu.
Zdroj: allrecipes.com

Máte už vymyslené, aké pripravíte jednohubky na silvestrovskú oslavu? Pokiaľ áno, zostáva vám už len vymyslieť prianie pre priateľov a blízkych k novému roku. A pretože Silvester je hlavne o zábave a smiechu, skúste ich pobaviť niektorým z vtipných prianí k novému roku.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu