Recepty na vianočné pečivo s kandizovaným ovocím 5x inak. Aké bude vašim favoritom?

Skvelý spôsob, ako pridať ovocie do vášho cukroví, je použiť kandizované ovocie.

Krásne vyzerá a ešte lepšie chutí.

Preto sme si pre vás pre inšpiráciu pripravili 5 chutných receptov na pečivo z kandizovaného ovocia, ktoré si zamilujete!

Ochutnajte sušienky, talianske polmesiačiky aj jednoduché pečivo zo 4 ingrediencií.

Jamkové pečivo s kandovanými čerešňami

Roztomilé, sladké a chutné pečivo, ktoré dokonale chutí po citrusoch, poteší chuťové poháriky aj oči celej vašej rodiny. Navyše je neuveriteľne jednoduché na prípravu!

Čo budete potrebovať:

  • 230 g masla, zmäknutého
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 vaječné žĺtky, premiešané
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • kôra z 1 citróna
  • kôra z 1 pomaranča
  • šťava z 1 citróna
  • 2 šálky hladkej múky, dvakrát preosiate
  • kandizované zelené a červené čerešne

Postup:

  • Maslo a cukor prešľahajte do nadýchanej hmoty.
  • Pridajte žĺtky, vanilku, pomarančovú kôru, citrónovú kôru a citrónovú šťavu a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Gumovou stierkou oškrabte misku a potom znova premiešajte.
  • Pridajte preosiatu múku a miešajte, kým sa nezapracuje do zmesi.
  • Vložte cesto do vrecka na zips a dajte do chladničky aspoň na hodinu, alebo kým nestuhne.
  • Predhrejte rúru na 150 stupňov Celzia.
  • Kandizované čerešne prekrájajte napoly.
  • Z cesta vyvaľkajte malé guličky a tie pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Do každej guličky jemne vtlačte polovicu čerešne reznou stranou dole.
  • Pečte 20 minút, vyberte z rúry, než začnú hnednúť.
  • Nechajte vychladnúť na mriežke.
  • Užite si to!
Cukrovie s jamkami plnené kandovanými čerešňami na tácke.
www.thepioneerwoman.com

Máme pre vás aj ďalšie najlepšie recepty na vianočné pečivo s jamkami , ktoré vám každý pochváli. Inšpirujte sa!

Vianočné sušienky s kandizovaným ovocím a pekanovými orechmi

Lahodné vianočné pečivo plné kandizovaných čerešní, kandizovaného ananásu, pekanových orechov a datlí vám navodí príjemnú atmosféru vianočných sviatkov, a to vďaka svojej báječnej chuti a krásnym farbám. Tieto malé krásky nejde nemilovať!

Budete potrebovať:

  • 1 šálka kandizovaných čerešní, nahrubo nasekaných
  • 1 šálka kandizovaného ananásu, nahrubo nasekaného
  • ¾ šálky nakrájaných datlí (alebo hrozienok)
  • 3/4 šálky nasekaných pekanových orechov
  • 1/2 šálky masla, zmäkčeného
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 1/4 šálky cmaru
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky mandľového extraktu
  • 1 a 3/4 šálky hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli

Postup:

  • V miske zmiešajte nakrájané kandizované čerešne, kandizovaný ananás, datle a pekanové orechy.
  • Prisypte 1/4 šálky múky a dobre premiešajte.
  • Dajte bokom.
  • Maslo a cukor šľahajte elektrickým šľahačom do nadýchanej hmoty, asi 2–3 minúty.
  • Pridajte vajcia, cmar, vanilkový extrakt a mandľový extrakt.
  • Šľahajte na strednú rýchlosť, kým sa všetko dobre nespojí a nebudete mať svetlú a krémovú zmes.
  • Ručne vmiešajte ovocnú zmes, zvyšnú múku, jedlú sódu a soľ.
  • Nanášajte cesto vždy po jednej polievkovej lyžici cca 5 cm na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte pri 175 stupňoch Celzia po dobu 10-12 minút, kým okraje a stredy nevyzerajú prepečene.
  • Nechajte 2 minúty ochladzovať na plechu a potom pečivo vyberte na chladiacu mriežku, aby úplne vychladlo.
  • Nechajte si chutiť!
Vianočné pečivo plné kandizovaných čerešní, kandizovaného ananásu, pekanových orechov a datlí naukladané na sebe.
www.thekitchenismyplayground.com

Kokosové pečivo s kandizovaným ovocím

Tento recept je dôkazom toho, že pečenie vianočných cukroviniek nemusí byť vôbec zložité. Na túto dobrotu budete totiž potrebovať iba 4 ingrediencie!

Budete potrebovať:

  • 400 ml sladeného kondenzovaného mlieka
  • 400 g strúhaného kokosu
  • 225 g kandizovaného ovocia
  • 180 g nasekanej 50% čokolády

Postup:

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Dva plechy vyložte papierom na pečenie.
  • Vo veľkej mise zmiešajte kondenzované mlieko, strúhaný kokos a kandizované ovocie.
  • Zmes naberajte po zarovnaných lyžiciach a dávajte na pripravené plechy.
  • Pečte 16 minút alebo dozlatista.
  • Pred vybratím ich nechajte na plechu úplne vychladnúť.
  • Na pracovnú plochu položte veľký list papiera na pečenie.
  • Vložte čokoládu do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry a zahrievajte v mikrovlnnej rúre v 30 sekundových intervaloch (100% výkon), kým sa nerozpustí, asi 1 minútu.
  • Medzi intervalmi vždy dobre premiešajte.
  • Spodnú časť každého pečiva namočte do čokolády a položte na papier na pečenie.
  • Nechajte odstáť, kým čokoláda nestuhne, asi 1 hodinu.
  • Cukrovie skladujte vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote.
Cukrovie s kokosom a kandizovaným ovocím v krabičke.
www.sprinklebakes.com

Čo tak vyskúšať aj naše ďalšie recepty na koláče s kokosom ? Máme pre vás 8 luxusných variantov!

Talianske plnené vianočné pečivo

Jemné cesto plnené čerešňovým džemom, vareným hroznovým muštom a kandizovaným citrónom je síce náročnejšie na ingrediencie, ale výsledok rozhodne stojí za to. Skúste zase niečo nové a netradičné a nebudete ľutovať!

Čo budete potrebovať

  • 2 a 1/3 šálok múky na pizzu typu 00 plus ďalšie na pomúčenie pracovnej plochy
  • 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1/4 lyžičky soli
  • 3/4 šálky studeného masla, nakrájaného na 1 cm kúsky
  • 1/2 šálky anízového likéru
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky čerešňového džemu
  • 1/3 šálky nasekaných pražených lúpaných mandlí
  • 1/3 šálky nakrájaného kandizovaného citróna
  • 2 a 1/2 lyžice zredukovaného vareného hroznového muštu Saba
  • 1 veľké vajcia (oddelené na žĺtok a bielok)
  • 1 lyžica vody
  • práškový cukor, na posypanie

Postup

  • Vložte múku, citrónovú kôru a soľ do kuchynského robota a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Pridajte maslo.
  • Mixujte, kým z masla nebudete mať malé kúsočky.
  • Pridajte anízový sirup a vanilkový extrakt a pulzujte, kým sa cesto nespojí v hmotu.
  • Cesto rovnomerne vytvarujte na 2 šesťcentimetrové disky.
  • Zabaľte disky cesta do potravinárskej fólie a nechajte 1 hodinu chladiť.
  • Medzitým zmiešajte čerešňový džem, mandle, citrón a mušt Saba v malej miske.
  • Nechajte nezakryté chladiť, pokiaľ nebudete pripravení zmes použiť.
  • Predhrejte rúru na 175 °C s roštmi v hornej tretine a dolnej tretine.
  • Bielok ušľahajte v malej miske do hladka.
  • 2 veľké plechy vyložte papierom na pečenie.
  • Rozbaľte a rozvaľkajte 1 disk cesta na ľahko pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku cca 0,3 cm.
  • Vyrežte z cesta 12 kruhov pomocou 6 cm okrúhleho vykrajovača a podľa potreby prerolujte zvyšky.
  • Na každý kruh cesta naneste 2 zarovnané lyžičky zmesi džemu, mandlí, citrónu a Saby.
  • Okraje kruhu zľahka potrite bielkom a preložte kruh na polovicu, aby ste vytvorili polmesiac, ktorý obklopuje náplň.
  • Pevne stlačte okraje k sebe, aby ste vytvorili cca 0,6 cm tesnenia okolo náplne.
  • Okraje jemne stlačte vidličkou.
  • Položte na pripravený plech.
  • Akonáhle je plech naplnený polmesiacom, vložte do chladničky a opakujte proces so zvyšným diskom cesta a náplní.
  • Oba plechy chlaďte aspoň 15 minút.
  • V malej miske prešľahajte žĺtok s 1 lyžicou vody.
  • Pomocou vidličky zľahka prepichajte vršky cukroviniek a zľahka potrite žĺtkovou zmesou.
  • Pečte v predhriatej rúre, kým sa polmesiaca nenafúknu a nestuhnú, 20 až 25 minút, pričom v polovici doby pečenia plechy na roštoch prehoďte.
  • Preneste pečivo na mriežku a nechajte 30 minút vychladnúť.
  • Cukroví podávajte práškovým cukrom a podávajte.
Vianočné polmesiačiky plnené čerešňovým džemom, vareným hroznovým muštom a kandizovaným citrónom na tanieri.
www.foodandwine.com

Čokoládové sušienky s kandizovaným ovocím

Tieto sušienky s čokoládou a kandizovaným ovocím sú jednoduché na prípravu, skvele chutia a navyše sú vizuálne príťažlivé, takže si ich obľúbia aj tí najmenší stravníci. Ideálne pečivo!

Čo budete potrebovať

  • 200 g masla
  • 400 g hladkej múky
  • 100 g 70% horkej čokolády
  • 150 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 štipka soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na ozdobu:

  • 200 g horkej čokolády
  • 50 g masla
  • kandizované ovocie

Postup

  • 70% horkú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a nechajte bokom, kým nedosiahne izbovú teplotu.
  • Miešajte mäkké maslo s cukrom, kým nezískate hladký a nadýchaný krém.
  • Pridajte vajcia a miešajte do hladka.
  • Postupne pridajte rozpustenú čokoládu a vanilku a potom jemne premiešajte.
  • Múku pridávajte po dávkach a keď je cesto príliš tuhé, prestaňte miešať.
  • Pridajte toľko múky, aby cesto bolo tuhé, ale mäkké a nelepivé.
  • Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte na hodinu do chladničky.
  • Predhrejte rúru na 175 – 180 stupňov Celzia.
  • Veľký plech vyložte papierom na pečenie.
  • Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho na plát s hrúbkou 0,3 cm.
  • Pomocou okrúhleho vykrajovača vykrajujte kolieska.
  • Kolieska pečte 8–10 minút a potom ich nechajte vychladnúť na mriežke.
  • Pripravte si polevu.
  • Maslo a horkú čokoládu nalámanú na kúsky rozpustite vo vodnom kúpeli.
  • Na každé koliesko naneste lyžicu čokoládovej polevy.
  • Jemne zarovnajte, ale polevu nenanášajte až k okrajom (viď foto nižšie).
  • Posypte kandizovaným ovocím a môžete servírovať.
Sušienky s čokoládou a kandizovaným ovocím v mištičke.
www.chefspencil.com

Chcete mať tento rok to najlepšie pečivo? Hľadáte originálne vykrajovače? Chcete potešiť deti i dospelých veselými tvarmi cukroviniek? Vyberte si tie najlepšie vianočné vykrajovače podľa našej recenzie – vieme, ktorá stojí za kúpu!

A ako sa vám naše dnešné recepty na pečivo z kandizovaného ovocia páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu