Aké budú tento rok adventné trhy v Ženeve? Program a dôležité informácie na jednom mieste

Chystáte sa na adventnú návštevu Francúzska?

Ak idete autom, určite sa cestou zastavte vo švajčiarskom meste na brehu malebného jazera.

Vianočné trhy v Ženeve sú jedinečným zážitkom.

Čo všetko tu na vás bude čakať?

Adventné trhy Ženeva

Celé mesto Ženeva sa v predvianočné obdobie trbliece vianočnými svetlami a slávnostná atmosféra je nezabudnuteľná. Rušno je najmä na námestí Place de la Fustéria, ktoré sa nachádza medzi starým mestom a novou časťou mesta, ktorá sa zvažuje k jazeru a v diaľke sa týčia zasnežené hory,

Jednou z najdôležitejších akcií je ženevský vianočný trh Noël au Quai. Zatiaľ čo minulosť sa tento tradičný jarmok konal v Parc des Bastions a v Jardin Anglais, teraz september na nábreží Quai du Mont-Blanc.

Návštevníkov láka na obrovskú ponuku remeselných výrobkov, ktoré sa môžu stať zaujímavým vianočným darčekom, a tiež na vianočné pochutiny a bohatý zábavný program pre deti.

Vianočné trhy na Quai du Mont-Blanc

Kedy a kde sa všetko uskutoční?

Pondelok až streda 12.00 – 21.00, štvrtok 12.00 – 22.00, piatok 12.00 – 23.00, sobota 11.00 – 23.00, nedeľa 11.00 – 21.00

Program ženevského adventného jarmoku

Vianočné trhy v Ženeve sa konajú v jedinečnom prostredí na nábreží Ženevského jazera, ktoré žiari tisíckami svetiel a ponúka sa z neho krásny výhľad na slávny vodotrysk.

Drevené chatičky ponúknu pestrú paletu vianočných dekorácií a výrobkov od miestnych remeselníkov a dizajnérov a samozrejme aj vianočné pochutiny, vrátane vareného vína alebo obľúbeného raclette. Milovníci tradičného švajčiarskeho pokrmu z roztaveného syra si určite nenechajú ujsť Chalet à Fondue.

Vánoční Ženeva.
zdroj: noel-au-quai.ch

Súčasťou ženevského vianočného jarmoku bude aj detská dedinka, v ktorej nájdete rozmanité historické kolotoče a tiež detskú jurtu. Tešiť sa môžete na množstvo rozmanitých akcií pre najmenších návštevníkov.

Rodičia si zatiaľ môžu dať zimný aperitív vo vianočnej krčme. Chýbať samozrejme nebude ani Santa Claus a ďalší sprievodný program vrátane hudobných vystúpení. Mimoriadna otváracia doba adventných trhov v Ženeve:

  • 21. novembra 17:00 – 22:00
  • 24. decembra 12:00 – 16:00

Atmosféru ženevského vianočného jarmoku vám poodhalia nasledujúce video.

Geneva Christmas Market 🎄 The MOST BEAUTIFUL Christmas Markets in Switzerland

Zaujímavé miesta v Ženeve

Ženeva, po Zürichu druhé najľudnatejšie mesto Švajčiarska, je vo svete známa pod mnohými rôznymi menami. Pre mnohých je „mestom mieru“, pretože tu sídlia niektoré z najdôležitejších medzinárodných inštitúcií, ako je OSN, WHO či Červený kríž.

Okrem toho je významným finančným centrom a v neposlednom rade je tiež mestom s kultúrnym a historickým dedičstvom. Urobte si v rámci vašej návštevy ženevských vianočných trhov čas na prechádzku.

La Vieille Ville

La Vieille Ville, čo doslova znamená „staré mesto“, je najstaršou časťou Ženevy a nachádza sa na vrchole kopca na ľavom brehu jazera. Jeho centrom je Place du Borg-de-Four, stredoveké námestie s fontánou z 18. storočia, početnými kaviarňami a reštauráciami.

Na tomto námestí nájdete aj radnicu, kde bola v roku 1864 podpísaná slávna Ženevská zmluva, ktorá Červenému krížu udelila status humanitárnej organizácie. Ďalšou slávnou pamiatkou je Maison Tavel, jeden z najstarších ženevských domov, ktorý je dokladom stredovekej architektúry.

Neďaleko radnice sa nachádza Promenade de la Treille, na ktorej sa nachádza 120 metrov dlhá drevená lavička, ktorá je najdlhšou lavičkou na svete.

Vodotrysk v Ženevě.
zdroj: geneve.com

Jet d’Eau

Jet d’Eau je najvyšším vodotryskom v Európe. Jeho vodný prúd stúpa do výšky 140 metrov rýchlosťou 200 km za hodinu s prietokom 500 litrov vody za sekundu.

Vodotrysk je vidieť z celého mesta a bol vytvorený za účelom zníženia tlaku vody po výstavbe vodnej elektrárne neďaleko mesta. Bol niekoľkokrát premiestnený a svoje konečné umiestnenie našiel v roku 1891.

Katedrála svätého Petra

Katedrála sa týči na vrchole schodiska na najvyššom mieste starého mesta a je dominantou Ženevy od roku 1160. Mohutná stavba bola niekoľkokrát prestavaná a stojí na pozostatkoch už predtým existujúcich náboženských objektov. Pivnica skrýva jedno z najväčších archeologických dedičstiev z rímskej doby v Európe.

Zaujímavosťou je, že až do roku 1535 bola katedrála katolíckym kostolom. Protestantská reformácia ju potom zbavila ikon v súlade s kalvinizmom. Dnes je tu k videniu jednoduchá drevená stolička, z ktorej Ján Kalvín, jeden z hlavných predstaviteľov reformácie, 23 rokov čítal a komentoval Písmo sväté.

Zo Ženevy je to len kúsok do Francúzska. Objavte, ako vyzerajú vianočné trhy v Lyone.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu