Aké budú tento rok adventné trhy v Lucerne? Program a dôležité informácie na jednom mieste

Láka vás adventný výlet do Švajčiarska? 

Vianočné trhy v Lucerne budú veľkolepé. 

Prezradíme vám, kedy a kde sa budú konať a aký program mesto chystá.

Adventné trhy Lucerne

Lucern je jedným z najkrajších miest Švajčiarska, nech už ho navštívite v akomkoľvek ročnom období. V čase Vianoc ale získava ešte magickejší ráz, a to vďaka slávnostnému osvetleniu a rôznym malým aj veľkým vianočným trhom, ktoré sa objavujú po celom meste.

Vianočné trhy v centre mesta

Kedy a kde sa všetko uskutoční?

Otváracia doba je uvedená na jednotlivých trhoch.

Program lucernského adventného jarmoku

Vianočnú atmosféru nájdete hneď na niekoľkých miestach v  centre mesta, pričom každé z nich má svoj osobitý charakter.

Lozärner Wiehnachtsmärt

Najobľúbenejší tradičný vianočný trh v Lucerne sa každoročne koná na námestí Franziskanerplatz. Lozärner Wiehnachtsmärt je plný vyzdobených drevených chalúpok, kde sa predávajú najrôznejšie darčeky, remeselné výrobky a tradičné pochúťky.

Na fontáne, takpovediac ako značka jarmoku, september najväčší adventný veniec v strednom Švajčiarsku s priemerom viac ako tri metre, ozdobený stovkami ozdôb a obrovskými sviečkami.

Trh sa bude konať od 5. decembra 2024 do 22. decembra 2024, stánky sú otvorené každý deň od 11.00 do 20.00, stánky s potravinami do 21.00.

Adventní věnec v Luzernu.
zdroj: weihnachtsmarkt-luzern.com

Luzerner Handwerksmarkt

Tento adventný jarmok sa koná na námestí Weinmarkt v starom meste Lucerne a predstavuje ručne vyrábané výrobky miestnych remeselníkov. Prebieha síce po celý rok, ale vianočná edícia trhu je mimoriadne výnimočná vďaka množstvu krásnych sviatočných dekorácií, ktoré sa môžu stať originálnym vianočným darčekom.

Navštíviť ho môžete cez adventné víkendy 7. a 8. decembra 2024, 14. a 15. decembra, 21. a 22. decembra, a to vždy v období od 8.00 do 17.00 a v nedeľu od 10.00 do 18.

Rudolfs Weihnacht

V Inseli Parku nájdete ďalší z obľúbených adventných trhov v Lucerne – Rudolfs Weihnacht, ktorý sa skladá z útulných drevených chatiek, ktoré ponúkajú ručne vyrábané darčeky a tiež chutné dobroty.

Návštevníci určite ocenia aj chatu s fondue, zimný bar a špeciálnu jurtu pre deti. Navštíviť ho môžete od 16. novembra 2024 do 23. decembra 2024. Od pondelka do soboty je otvorené od 10.00 do 22.00, v nedeľu do 20.00.

Atmosféru lucernských vianočných trhov vám priblíži nasledujúce video.

Christmas in Switzerland 🇨🇭 Lucerne Christmas Markets 2023 Walking Tour [4K] With captions

Schweizerhof

V neposlednom rade stojí za zmienku, že jeden z najluxusnejších hotelov v meste každoročne organizuje vlastný vianočný trh. Hotel Schweizerhof hostí viac ako 70 stánkov s rozmanitým tovarom.

Aj keď sa koná len v niekoľkých vybraných termínoch, tento rok v dňoch 24. novembra 2024, 1. decembra 2024 a 8. decembra 2024 od 10:00 do 18:30, rozhodne stojí za návštevu, aj keby len preto, aby ste si prezreli nádherné priestory tohto päťhviezdičkového hotela s viac ako 150-ročnou tradíciou.

Zaujímavé miesta v Lucerne

Lucern patrí medzi najkrajšie mestá nielen vo Švajčiarsku, ale v celej v Európe. Toto malebné mesto so stredovekým centrom v sebe zahŕňa mnoho zaujímavostí. Vianočné trhy v Lucerne sa tak oplatí spojiť s prechádzkou a vychutnať si všetku jeho atmosféru a kúzlo.

Kapličkový most v Luzernu.
zdroj: sueddeutsche.de

Kapellbrücke

Najznámejšou lucernskou pamiatkou je bezpochyby Kaplnkový most zo 14. storočia. Bol postavený na spojenie starého mesta na severnom brehu s novou osadou na južnom brehu rieky Reuss. Preslávené sú jeho obrazy, ktoré zobrazujú niektoré z najdôležitejších udalostí švajčiarskej histórie.

Tento jedinečný symbol Lucernu je a zároveň najstarším krytým dreveným mostom v Európe. Hoci je vodárenská veža pôvodná, niektoré časti strechy boli prestavané, pretože boli bohužiaľ zničené pri požiari v roku 1993, ktorý časť mosta zachvátil. Most meria 170 m a je určený iba pre peších.

Museggtürme

Museggské veže, ktoré boli postavené v rokoch 1350 až 1408 na obranu mesta, sa nachádzajú na kopci nad mestom. V súčasnosti sú verejnosti prístupné iba tri z deviatich veží, z ktorých sa naskytá jeden z najpôsobivejších výhľadov na Lucern.

Aj v neďalekom Zürichu na vás čaká množstvo jarmokov. Zistite viac o tom, ako vyzerajú zürišské vianočné trhy.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu