Aké budú tento rok adventné trhy v Rovaniemi? Program a dôležité informácie na jednom mieste

Rovaniemi je snom každého, kto si praje zažiť kúzelnú zimnú rozprávku.

Práve tu sa totiž nachádza domov Santa Clausa.

Vianočné trhy v Rovaniami sú nezabudnuteľným zážitkom.

Čo všetko tu na vás bude čakať?

Adventné trhy Rovaniemi

Návšteva fínskeho mesta Rovaniemi, ktoré je známe ako „oficiálne sídlo Santa Clausa“, je snom väčšiny milovníkov Vianoc. Ponúka jedinečné očarujúce aktivity, od prechádzok za polárnym kruhom až po Santovu dedinku. V advente samozrejme nechýbajú ani veľmi pôsobivé vianočné trhy.

Vianočná dedinka Santa Clausa

Kedy a kde sa všetko uskutoční?

Každý deň 9.00 – 19.00, otváracia doba jednotlivých atrakcií sa môže líšiť.

Program Santovej vianočnej dedinky

Najvýznamnejším „vianočným trhom“ v Rovaniemi je svetoznáma Santa Claus Village, ktorá je síce otvorená po celý rok, ale v čase adventu má ešte rozprávkovejšiu atmosféru.

Hlavnou atrakciou je samozrejme Santova pošta, odkiaľ môžete poslať pozdrav opatrený tunajšou špeciálnou pečiatkou, a Santov vianočný dom, kde sa každý deň stretáva s návštevníkmi všetkých vekových kategórií.

Okrem toho sa tu nachádza vianočná chalúpka pani Santa Clausovej a rad roztomilých obchodíkov so suvenírmi, kaviarní a reštaurácií. Samozrejmosťou je tiež stretnutie so sobmi a Santovými pomocníkmi elfmi. V predvianočnom období sa v dedinke nachádzajú aj vianočné trhy so stánkami, kde si môžete zakúpiť jedinečné suveníry a darčeky.

Santa Claus na saniach.
zdroj: news24.com

Tohtoročné slávnostné zahájenie vianočnej sezóny sa uskutoční v nedeľu 3. novembra 2024 o 18:00 fínskeho času na centrálnom námestí Santa Claus Village. Súčasťou podujatia sú rozmanité hudobné vystúpenia a samozrejme príhovor Santa Clausa.

Ďalšou obľúbenou akciou je vianočný odchod Santa Clausa na saniach so sobmi z dedinky 23. decembra 2024 o 19:30 fínskeho času. Atmosféru dedinky počas Vianoc zachytáva nasledujúce video.

Christmas: Santa Claus Village 🦌🎅🎄 Rovaniemi Lapland Finland Arctic Circle home of Father Christmas

Zaujímavé miesta v Rovaniemi

Rovaniemi je hlavné mesto Laponska, kde podľa legendy žije aj sám Santa Claus alebo Joulupukki. Toto mesto je vzdialené iba 10 kilometrov od polárneho kruhu.

Rovaniemi je jedným z najlepších miest na svete, kde môžete obdivovať polárnu žiaru. Zimné mesiace sú pre pozorovanie týchto prírodných úkazov najlepšie. Farebný pohľad zo zelených, fialových a modrých svetiel úplne premení okolitú krajinu.

Dedinka Santa Clausa

Oficiálny domov Santa Clausa bol otvorený v roku 1985 a rýchlo sa stal jednou z najnavštevovanejších atrakcií vo Fínsku. Dedinka je vždy sviatočne vyzdobená a vianočná atmosféra tu tak dýcha po celý rok, avšak v čase adventu, kedy je celá pokrytá snehom a jej návšteva naozajstnou rozprávkou.

Polárny kruh.
zdroj: visitrovaniemi.fi

Arktikum

Ako už vyplýva zo samotného názvu, jedná sa o vedecké centrum a múzeum, ktoré návštevníkom približuje prírodu, kultúry a históriu Arktídy. Jedinečným spôsobom približuje život v Laponsku a ďalších polárnych oblastiach sveta.

Podobnú atmosféru ako fínske jarmoky majú aj tie v Nórsku. Urobte si adventný výlet na vianočné trhy v Trondheime.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu