Aké budú tento rok adventné trhy v Nancy? Program a dôležité informácie na jednom mieste

Ochutnajte kúzlo Francúzska a navštívte miestne vianočné trhy. Nancy je mesto, ktoré sa cez Vianoce stáva centrom sviatočných osláv a láka návštevníkov svojou magickou atmosférou.

Potešte svoje zmysly atrakciami a pochúťkami na 8 adventných trhoch a svoje oči nádhernou vianočnou výzdobou a nádhernou historickou architektúrou. 

Vianočné trhy v Nancy

Objavte kúzlo Vianoc na 8 adventných trhoch v Nancy, meste s bohatou históriou a jedinečnou atmosférou. Ak chcete zažiť nádherné chvíle plné svetiel, hudby a tradičných chutí, určite si urobte výlet do Francúzska. 

Aktivity s vianočnou tematikou nájdete počas sviatkov po celom meste. Môžete sa tešiť na vianočnú dedinku, osvetlenie salaša, vianočnú výzdobu a nepreberné množstvo stánkov.

program zatiaľ nie je zverejnený

Čo ponúkajú jednotlivé trhy? 

Francúzske mesto Nancy sa cez Vianoce pomyselne rozdelí na 8 vianočných trhov, z ktorých každý ponúka originálny program, z ktorého si vyberie skutočne každý. Mimo trhov na Stanislavovom námestí môžete navštíviť nasledujúce miesta.

Námestie Karola III. (Place Charles III)

Toto námestie je najstaršie a najväčšie. Nájdete na ňom 65 chalúpok, v ktorých miestni aj vzdialenejší predajcovia ponúkajú svoje produkty. Na námestí nájdete kolotoče a veľkú dedinu svätého Mikuláša. 

Námestie Vaudemont

Na tomto mieste nájdete 7 salašov, ktoré sa zameriavajú výslovne na gastronómiu. Môžete tu ochutnať miestne a regionálne pochúťky a kulinárske špeciality, vrátane vianočného piva aj koláča Munster. 

Námestie vyzerá úžasne v noci, keď je osvetlené ohňom, nasvietenými girlandami a prevoňané vareným vínom a pečenými gaštanmi. 

Námestie de la Carrière

Na námestí, ktoré môžeme nazvať aj dedinou ruského kola, nájdete malú vianočnú dedinku plnú kúziel. Môžete sa tu prejsť v retro vláčiku alebo rikši, či sa dokonca pohojdať na hojdačkách z roku 1900 alebo si užiť osvetlený kolotoč. 

V Nancy nájdete ešte ďalšie 4 dedinky, ktoré sa nesú v podobnom duchu Vianoc.

  • Allée Mercury: Dedina troch fúzatých mužov  
  • Place Simone Veil: Dedina Le Bois des 3 petits enfants
  • Place des Bourgets: Dedinka umelcov (remeselný trh prevádzkovaný umelcami z regiónu)  
  • Porte Saint Nicolas: Dedina Vogézy 

Urobte si malý výlet do Francúzska už teraz a navštívte vianočné trhy v Nancy. 

Christmas in Nancy - Noël à Nancy

Prečo navštíviť adventné trhy v Nancy?

Vianočné trhy v Nancy sú skvelým spôsobom, ako zažiť kúzlo Vianoc v jedinečnom historickom prostredí. Na trhoch nájdete nielen ručne vyrábané vianočné ozdoby a darčeky, ale aj alsaské a lotrinské špeciality. Celý program úžasne dopĺňa svetelná a zvuková show, ktorá vás ohromí. 

Mimo to má mesto výhodnú polohu. Je ľahko dostupné vlakom, autom aj autobusom z Paríža a tiež z blízkych miest v Nemecku, Švajčiarsku a Belgicku. 

Nielen Nancy je mestom s očarujúcou sviatočnou atmosférou. Objavte vianočné kúzlo ďalších miest, na ktorých nájdete nezabudnuteľné francúzske vianočné trhy, ktoré môžete navštíviť.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu