Aké budú tento rok adventné trhy v Lille? Program a dôležité informácie na jednom mieste

Neviete, kam sa tento rok vydať na vianočné trhy? Lille je krásne mesto na severe Francúzska, ktoré sa každoročne premení na magický vianočný raj, lákajúci tisíce návštevníkov. 

Môžete sa tešiť na kúzelnú výzdobu, vianočné špeciality a neopakovateľnú atmosféru, ktorú si užijú dospelí aj deti. 

Vianočné trhy v Lille

Počas sviatkov by ste si nemali nechať ujsť návštevu mesta Lille vo Francúzsku, ktoré sa premení na kúzelné miesto plné svetiel, dekorácií a vianočnej atmosféry. Trhy sa konajú na námestí Rihour, kde nájdete viac ako 90 stánkov, v ktorých môžete zakúpiť originálne darčeky, výrobky miestnych remeselníkov a najrôznejšie tradičné lahôdky a špeciality. 

Pri obdivovaní nádherného vianočného stromu sa môžete zahrievať vareným vínom a užívať si kultúrny program. Potešiť sa môžete aj výhľadom na mesto z výšky, a to vďaka ruskému kolu.

Po–Št a Ne 11:00–20:30; Pia–So 11:00–22:00; 24. 12. a 29. 12. 2024 11:00–18:00; 25. 12. zatvorené

Prečo navštíviť adventné trhy v Lille?

Adventný trh sa koná na námestí Rihour, ktoré je ideálne na nákupy vianočných darčekov a nasávanie sviatočnej atmosféry. Vďaka historickému vzhľadu mesta získavajú trhy neopakovateľného ducha, ktorého môžete zažiť len na tomto mieste. 

Výhodou umiestnenia trhov je, že je Lille ľahko dostupné z okolitých krajín, pretože sa nachádza blízko hraníc s Belgickom a pýši sa vynikajúcimi vlakovými spojmi s Parížom a Londýnom.

Ako prebiehajú adventné trhy v Lille, si môžete pozrieť nižšie vo videu. 

Lille : ouverture du marché de Noël

Po ceste do Francúzska môžete navštíviť tiež Anglicko a užiť si okúzľujúce vianočné trhy v Londýne, ktoré sa pýšia neodolateľnou vianočnou atmosférou.

Nenechajte si ujsť tieto kúzelné vianočné trhy. Lille je mesto, ktoré ich organizuje každoročne a dáva si skutočne záležať na tom, aby z nich ľudia odchádzali spokojní a nabití pozitívnou energiou. Zároveň je snahou prekvapiť návštevníkov zaujímavým kultúrnym programom a navodiť v nich tú pravú vianočnú atmosféru, ktorá baví nielen dospelých, ale aj deti.

Vo Francúzsku nájdete množstvo ďalších trhov, ktoré môžete navštíviť. Vyberte si medzi kúzelnými francúzskymi vianočnými trhmi ten, ktorý je pre vás najdostupnejší a ponúka program, ktorý oceníte.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu