Aké budú tento rok adventné trhy v Lyone? Program a dôležité informácie na jednom mieste

Chcete zažiť tú pravú sviatočnú atmosféru? Potom navštívte francúzske vianočné trhy. Lyon, mesto známe svojou kultúrou, históriou a slávnymi festivalmi, sa cez Vianoce rozžiari nádhernými svetlami, ktoré si môžete užívať s voňavým punčom v ruke. 

Čo si pre vás mesto počas tohtoročných Vianoc pripravilo? 

Vianočné trhy v Lyone

V Lyone sa na Vianoce stane námestie Place Carnot v Lyone naozajstnou vianočnou dedinkou. Tešiť sa môžete na 100 osvetlených a vyzdobených stánkov, plných výrobkov od miestnych aj vzdialenejších remeselníkov a predajcov regionálnych dobrôt. Nemusíte sa báť, že by ste sa medzi množstvom stánkov nezorientovali, a to vďaka prehľadnému plániku vianočného trhu

Ochutnať môžete napríklad ovocné a kvetinové džemy, kandizované gaštany, med, perník, foie gras, víno alebo najrôznejšie likéry. Svojim blízkym môžete urobiť radosť zakúpením originálnych šperkov, plstených výrobkov, textilu, drevených hračiek, dokonca aj plyšákov.

Po – Št 11:00 – 20:00; Pia 11:00 – 22:00; So 10:30 – 22:30

Fotenie so Santa Clausom

Na vianočných trhoch v Lyone môžete Santa Clausovi, vy alebo vaše deti, pošepkať svoje prianie priamo do ucha. Pri tomto akte vás odfotí miestny fotograf, ktorý fotografie odovzdá združeniu, ktoré má za cieľ pomáhať vážne chorým deťom. Výťažok z týchto fotografií umožní realizovať osobné projekty týmto deťom. 

Navyše sa táto akcia koná v prostredí, ktoré má takú dôkladnú výzdobu, že si budete pripadať, že ste sa ocitli priamo v Santovom dome. 

Ochutnávku adventných vianočných trhov v Lyone môžete zažiť práve teraz. Mrknite na video. 

LYON : le Marché de Noël 2022

Prečo navštíviť adventné trhy v Lyone?

Vianočné trhy v Lyone ponúkajú kúzelnú sviatočnú atmosféru v jednom z najkrajších francúzskych miest. Na Place Carnot nájdete viac ako 90 stánkov s originálnymi remeselnými výrobkami, vianočnými ozdobami a originálnymi darčekmi. 

Lyon je všeobecne preslávený svojou gastronómiou, takže si môžete vychutnať tradičné francúzske pochúťky, od syrov až po lahodné pralinky. Okrem vianočných trhov môžete v decembri zažiť aj slávny Festival svetiel (Fête des Lumières), kedy sa mesto rozžiari tisíckami svetelných inštalácií a vytvorí magickú atmosféru.

Výhodou umiestnenia trhu je tiež to, že je ľahko dostupný. Hľadanie parkovania však môže byť v tomto období ťažké. Je možné zaparkovať na platenom parkovisku v centre mesta. Ďalším riešením je zaparkovať na okraji mesta a do centra dôjsť pomocou vlaku alebo autobusu. Najbližšou vlakovou zastávkou na vianočný trh je zastávka Lyon-Perrache Gare Routière.

Očarujúce francúzske vianočné trhy toho ponúkajú oveľa viac. Objavte vianočné kúzlo ďalších miest, ktoré môžete navštíviť.

Navštívte vianočné trhy v Lyone a zažite nezabudnuteľné Vianoce plné svetiel, rozmanitých chutí, vôni a vianočnej pohody. Objavte krásy jedného z najkrajších francúzskych miest, ktoré vás môžu obohatiť svojou kultúrou a ktoré sa pýšia bohatou históriou. 

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu