Aké budú tento rok adventné trhy v Haagu? Program a dôležité informácie na jednom mieste

Veľa ľudí si myslí, že Haag je iba miestom pre obchodníkov a politikov.

V skutočnosti je to mesto plné histórie a krásnej architektúry.

Ochutnajte jeho jedinečnú atmosféru v dobe adventu. 

Vianočné trhy v Haagu okúzlia všetky vaše zmysly.

Pozrite sa, kedy a kde sa konajú.

Adventné trhy Haag

Royal Christmas Fair alebo Kráľovský vianočný veľtrh v Haagu je jedným z najväčších adventných trhov v Holandsku. Blikajúce svetielka, vianočné koledy a množstvo stánkov na romantickej triede Lange Voorhout každý rok očaria svojou atmosférou desaťtisíce návštevníkov.

Vianočné trhy na Lange Voorhout

Kedy a kde sa všetko uskutoční?

Každý deň 12.00 – 21.00

Program haagského adventného jarmoku

Vianočné trhy v Haagu sa konajú na bulvári Lange Voorhout, ktorý sa nachádza v historickom centre mesta. Táto trieda, ktorá má tvar písmena L, je lemovaná historickými budovami a lipami, takže v sebe dokonalým spôsobom snúbi kúzlo mesta i prírody.

Nájdete tu viac ako 100 stánkov s teplým zimným oblečením a doplnkami, vianočnými ozdobami, darčekmi, sviečkami a mnohými ďalšími vecami. K dispozícii je tiež niekoľko miest, kde môžete ochutnať nielen holandské ale aj medzinárodné vianočné pochúťky a nápoje, ako sú oliebollen, churros, glühwein, horúca čokoláda, raclette, nemecké klobásy, maďarský kürtőskalács a ďalšie. p>

Každý deň sa návštevníci môžu tešiť na špeciálny program na pódiách, ktorý zahŕňa hudobné a divadelné predstavenia, aktivity pre deti a návštevu Santa Clausa. Jednou z typických súčastí haagskeho vianočného trhu je kráľovský vianočný autobus alebo autentický londýnsky dvojposchodový autobus.

Lepšiu predstavu o atmosfére vianočných trhov v Haagu si môžete urobiť prostredníctvom nasledujúceho videa.

The Hague/Den Haag (Netherlands) - Royal Christmas Fair 2022 (4K)

Zaujímavé miesta v Haagu

Haag je bezpochyby jedným z najpôsobivejších miest v Holandsku, a to napriek skutočnosti, že hlavným mestom je Amsterdam. Okrem toho je tiež významným centrom medzinárodnej politiky, sídli tu napríklad Medzinárodný súdny dvor. Vianočné trhy v Haagu sa oplatí spojiť s prechádzkou po centre mesta, ktoré je veľmi pôvabné.

Lange Voorhout

Lange Voorhout je pravdepodobne najkrajšou triedou v Holandsku. Na centrálnej ceste sa pravidelne koná nielen haagsky vianočný jarmok, ale aj ďalšie festivaly a akcie. Názov „Lange Voorhout“ znamená v preklade „Dlhý les“, čo odráža jeho pôvodný účel ako loveckého revíru pre holandský dvor v stredoveku.

Postupom času sa z neho vďaka blízkosti Binnenhofu stala obytná lokalita pre šľachticov a diplomatov. Okrem toho tu sídlilo a dodnes sídli mnoho významných kultúrnych inštitúcií, napríklad Escherovo múzeum či Pulchri Studio, jeden z najstarších holandských umeleckých spolkov.

V neposlednom rade sa tu nachádza aj rad sôch a pomníkov, ktoré dotvárajú charakter miesta. Jednou z významných sôch je jazdecká socha kráľa Viliama II.

Binnenhof v Haagu.
zdroj: denhaag.com

Binnenhof

Binderhof alebo holandsky „vnútorný dvor“ je komplex niekoľkých budov, ktorý je od 16. storočia považovaný za sídlo politického života v Holandsku. V 13. storočí pôvodne išlo o močaristú oblasť, kde sa gróf Floris IV. rozhodol vybudovať svoje opevnené sídlo.

V 16. a 17. storočí došlo k postupnej premene budovy na palác, ktorý v priebehu rokov prešiel niekoľkými stavebnými zmenami. Dnes tu sídlia obe komory parlamentu a nachádza sa tu aj kancelária holandského premiéra.

Mauritshuis

Mauritshuis je najvýznamnejšie múzeum v Haagu a jedno z najväčších v Holandsku. Sídli v nádhernej klasicistickej budove, ktorá bola kedysi sídlom grófa Johana Mauritsa, po ktorom je múzeum pomenované.

V tomto múzeu sú uložené mnohé z najvýznamnejších diel holandského zlatého veku, napríklad obrazy Rembrandta, Rubensa, Halsa či Vermeera. Celkom tu môžete obdivovať viac ako 800 obrazov.

Obľúbené a veľmi špecifické sú tiež vianočné trhy vo Valkenburgu. Ich špecifikom je, že sa z veľkej časti konajú v podzemných jaskyniach.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu