Aké budú tento rok adventné trhy v Erfurte? Program a dôležité informácie na jednom mieste

Vôňa perníčkov, klobások a vareného vína, zvuk kolied a radostná atmosféra.

Vianočné trhy v Erfurte sú naozaj krásne.

Predvianočný čas je jedným z najlepších na návštevu tohto starého mesta.

Čo všetko tu na vás bude čakať?

Adventné trhy Erfurt

Erfurter Weihnachtsmarkt s viac ako dvesto drevenými stánkami rozmiestnenými po celom meste je bezpochyby jednou z najzaujímavejších vianočných akcií v nemeckej spolkovej krajine Durínsko.

Vianočné trhy v Erfurte sú známe bohatou ponukou miestnych remeselných výrobkov a chutných jedál v malebných historických kulisách. Preto niet divu, že sem každoročne prichádzajú tisíce návštevníkov z celého Nemecka aj odinakiaľ.

Vianočné trhy na Domplatz

Kedy a kde sa všetko uskutoční?

Neděle až středa 10.00 – 20.00, čtvrtek 10.00 – 21.00, pátek a sobota 10.00 – 22.00

Program erfurtského adventného jarmoku

Stredoveké staré mesto poskytuje ideálnu kulisu pre atmosféru predvianočného obdobia a najväčší vianočný trh v Durínsku. Vianočný jarmok v Erfurte sa koná takmer po celom meste, najviac stánkov nájdete na Domplatz, Fischmarkt, Anger, Willy-Brandt-Platz a Schlösserbrücke . Nájdete tu tradičné remeselné výrobky aj durynské kulinárske špeciality.

Uprostred Dormplatz stojí slávnostne nazdobený vianočný strom , v jeho bezprostrednej blízkosti sa nachádza betlehem s drevenými postavami v takmer životnej veľkosti. K ďalším zaujímavostiam patrí viac ako päť metrov vysoký adventný veniec na schodoch katedrály a dvanásť metrov vysoká vianočná pyramíd a z Krušných hôr.

Vianočný jarmok v Erfurte.
zdroj: weihnachtsmarkt.erfurt.de

Celé centrum mesta žiari svetlami, obchodmi, vzduchom sa línou vianočné melódie a vonia varené víno a perníčky. Každoročná výstava vianočných väzieb v skalnej pivnici ukazuje návštevníkom typické kvetinové výjavy z adventného a vianočného obdobia.

Najmä cez adventné víkendy je pripravený bohatý sprievodný program , široká škála atrakcií, vrátane ruského bicykla a kolotoča, poteší návštevníkov všetkých vekových kategórií.

Najmä pre mladších návštevníkov je tu pripravená bohatá ponuka. Stredobodom pozornosti sú už niekoľko rokov malebné rozprávkové obrazy erfurtských umelcov Hannelore Reichenbachovej a Kurta Buchspiessa. Tento rok sú rozprávkové obrazy umiestnené v priestore Benediktsplatz/Rathausbrücke. Tu môžu deti popustiť uzdu svojej fantázii.

Pozrite sa na to, ako to na tomto adventnom trhu vyzeralo v minulých rokoch.

Erfurter Weihnachtsmarkt 2019

Zaujímavé miesta v Erfurte

Mesto Erfurt, ktoré leží približne 100 kilometrov od Lipska, je hlavným mestom Durínska. Nájdete tu množstvo historických pamiatok aj starú univerzitu, kde študoval cirkevný reformátor Martin Luther.

Návštevu erfurtských vianočných trhov odporúčame spojiť s prechádzkou mestom, pretože v porovnaní s inými nemeckými mestami Erfurt neutrpel počas bombardovania počas druhej svetovej vojny veľké škody a zachovalo sa v ňom mnoho typických hrazdených domov.

Katedrálne námestie (Domplatz)
Na tomto obrovskom námestí sa nachádza impozantná katedrála alebo Dóm Panny Márie a menší kostol svätého Severa, ktoré svojim romantickým kúzlom vytvárajú nádhernú kulisu erfurtských adventných trhov. Katedrála je majstrovským dielom nemeckej gotickej architektúry. Za zmienku stojí „Gloriosa“, najväčší voľne sa kývajúci stredoveký zvon na svete, ktorý bol uliť v roku 1497.

Kramársky most v Erfurte.
zdroj: mobilet.eu

Kramársky most
Krämerbrücke je jediný doteraz obývaný most v severnej časti Európy. Sto dvadsať metrov dlhý kamenný most cez riečku Gera je lemovaný celkom tridsiatimi dvoma domčekmi.

Stará synagóga
Návšteva starej stredovekej synagógy je zvláštnym zážitkom, pretože bola z veľkej časti zničená počas pogromu v 14. storočí, a tak si nezachovala takmer nič zo svojho starobylého vybavenia a výzdoby. Na druhom poschodí si dokonca môžete prezrieť štuky a fresky z tanečnej sály, ktorá stála na mieste modlitebne v 19. storočí.

Hľadáte adventné trhy v Nemecku, ktoré by sa dali pohodlne absolvovať počas jednodňového výletu? Vyrazte do Drážďan. Všetko dôležité vám prezradíme v článku o drážďanských vianočných trhoch .

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu