Aké budú tento rok adventné trhy v Essene? Program a dôležité informácie na jednom mieste

Chcete si tento rok vychutnať adventnú atmosféru v Nemecku?

Vyrazte na vianočné trhy v Essene.

Mesto sa každoročne premieňa na kúzelnú zimnú rozprávku.

Na čo sa môžete tešiť?

Adventné trhy Essen

Internationale Weihnachtsmarkt Essen je známy svojim trblietavým centrom pokrytým tisíckami zlatých svetielok, rozmanitosťou sviatočných stánkov, ktoré ponúkajú výrobky z viac ako 20 rôznych krajín.

Vianočné trhy v Essene sa konajú len päťdesiat rokov, takže v porovnaní so storočnými vianočnými trhmi v Mníchove, Norimbergu alebo Frankfurte sú pomerne mladé. Napriek tomu sa v priebehu rokov rozrástli a stali sa jednými z najväčších v celom Nemecku.

Ďalšou skvelou vlastnosťou je, že jarmok je prostredníctvom verejnej dopravy dobre spojený s ďalšími vynikajúcimi vianočnými destináciami . Môžete tak ľahko zájsť aj na vianočné trhy v Dortmunde, kde sa nachádza najväčší vianočný strom na svete, alebo aj svetoznáme vianočné trhy v Kolíne nad Rýnom.

Vianočné trhy na Kennedyplatz

Kedy a kde sa všetko uskutoční?

Neděle až čtvrtek 11.00 – 21.00, pátek a sobota 11.00 – 22.00

Program essenského adventného jarmoku

Srdcom adventných trhov v Essene je krásne námestie Kennedyplatz , ktoré ľahko spoznáte podľa zlatisto sa trblietajúcich svetiel, ktorými sú tunajšie stánky zahalené. Na tomto útulnom jarmoku nájdete viac ako 250 rôznych stánkov.

Perníčky, varené víno, ručne vyrezávané betlehémy, umelecké adventné pyramídy a kadidelnice, sviečky z včelieho vosku aj ručný papier – prechádzka po essenskom vianočnom trhu vás naladí na Vianoce vôňami, vianočnými dobrotami a krásnymi darčekmi. V súlade so svojim názvom ponúka jarmok aj exotické predmety a pochúťky z celého sveta.

Jedna časť trhu vás prenesie späť do stredoveku , pretože predajcovia sú tu oblečení do dobového oblečenia a ponúkajú tovar, ako sú kožené vačky na mince, drevené truhličky na poklady a všetky stredoveké zbrane, po ktorých vaše rytierske srdce túži.

Ako to na essenských adventných trhoch vyzerá? Mrknite sa na video z minulých rokov.

zdroj: youtube.com

Zaujímavé miesta v Essene

Mesto Essen sa nachádza v Severnom Porýní-Vestfálsku a jeho história je úzko spojená s ťažbou uhlia a výrobou ocele. Vďaka múdrej voľbe ekologickej prestavby sa mu podarilo počas niekoľkých rokov zmeniť svoju minulosť šedého továrenského mesta na jedno z „najzelenších“ miest v Nemecku.

Historické centrum Essenu má typický vzhľad severoeurópskych miest, s mnohými budovami z 19. storočia, ktoré sa harmonicky prelínajú s modernejšími stavbami.

Katedrála Najsvätejšej Trojice, Panny Márie a svätých Kozmy a Damiána
Táto stavba rozpráva viac ako tisícročný príbeh, od svojho založenia v 9. storočí až po súčasnú gotickú podobu. Jedným z jej najzaujímavejších prvkov je impozantná západná veža, zvláštna konštrukcia typická pre otonské umenie. V katedrále sa nachádza veľkolepá klenotnica, zbierka zlata a šperkov cisárov Svätej ríše rímskej.

Katedrála v Essene.
zdroj: domradio.de

Stará synagóga
Neďaleko katedrály sa nachádza Alte Synagoge, jeden z mála príkladov židovskej modlitebne zo začiatku 20. storočia, ktorá unikla nacizmu a druhej svetovej vojne. Impozantná stavba stojí aj vďaka veľkým obnovovacím, reštaurátorským a sanačným prácam, ktoré boli vykonané v 80. rokoch 20. storočia. Dnes je synagóga významným židovským kultúrnym centrom, kde sa konajú prednášky, debaty, výstavy a koncerty.

Zeche Zollverein
Ďalšou veľkou turistickou atrakciou Essenu je stará uhoľná baňa. Dodnes si zachoval podobu z doby svojho najväčšieho rozmachu. Je tu stále k videniu tiež koksáreň, ktorá bola v plnej prevádzke až do roku 1986. Súčasťou areálu je aj Ruhrmuseum, kde je možné v hlbinách starých šácht sledovať históriu baníctva.

Najznámejším prvkom je šachta XII, postavená v štýle Bauhausu as charakteristickou vežou, ktorá sa v priebehu rokov stala symbolom celého Porúria. Vyslúžila si tiež povesť „najkrajšej uhoľnej bane na svete“.

Keď už budete v Essene, určite sa oplatí navštíviť vianočné trhy v Dortmunde . Obe mestá delia len necelých 40 kilometrov.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu