Aké budú tento rok adventné trhy v Düsseldorfe? Program a dôležité informácie na jednom mieste

Chystáte sa v adventnom období do západnej časti Nemecka?

V tom prípade vám odporúčame váš výlet predĺžiť aj do mesta známeho svojim pivom a televíznou vežou.

Vianočné trhy v Düsseldorfe potešia všetky generácie!

Poďme sa pozrieť, čo všetko tu na vás čaká.

Adventné trhy Düsseldorf

Düsseldorfské vianočné trhy sú známe svojimi šiestimi jedinečnými tematickými jarmkami , ktoré sú rozosiate po celom meste a sú krásne vyzdobené. Rôzne trhy, ktoré sú od seba vzdialené len pár krokov, premieňajú Düsseldorf na jedno veľké vianočné mesto .

Mesto má navyše ľahké vlakové spojenie s ďalšími mestami v Severnom Porýní-Vestfálsku, čo znamená možné výlety aj do ďalších miest, kde na vás čakajú kúzelné adventné jarmoky. Navštíviť môžete Dortmund, Duisburg, Essen aj Kolín nad Rýnom.

Vianočné trhy v okolí Königsallee

Kedy a kde sa všetko uskutoční?

Neděle až čtvrtek 11.00 – 20.00, pátek a sobota 11.00 – 21.00

Program düsseldorfského adventného jarmoku

Tradičné vianočné trhy v Düsseldorfe sa budú konať na šiestich miestach v rušnom centre mesta . Umelecky navrhnuté tematické svety v okolí Königsallee pozývajú na skutočnú objaviteľskú cestu.

Viac ako 200 sviatočne vyzdobených chyžou premení na niekoľko týždňov centrum mesta v zimnej ríši divov pre celú rodinu. Celý trh si môžete ľahko pozrieť z 55 metrov vysokého vyhliadkového bicykla na Burgplatz .

Adventné trhy s vianočným stromom.
zdroj: klook.com

Handwerker Markt

Malebný düsseldorfský vianočný trh nájdete na námestí Marktplatz s krásnou kulisou düsseldorfskej radnice. Môžete si tu vybrať z desiatok červených stánkov pripomínajúcich chyže, v ktorých sa predávajú ručne vyrábané remeselné predmety. Nájdete tu tiež ručne vyrezávaný betlehem v životnej veľkosti a nádherne ozdobený centrálny stromček.

Altstadt Markt

Pozdĺž ulice Flinger Straße sa nachádza ďalší trh s rozkošne vyzdobenými stánkami, ktoré vyzerajú ako düsseldorfské meštianske domy. V kombinácii s farebnými fasádami Starého mesta je tento trh jedným z najroztodivnejších, ktorý v meste nájdete, s množstvom stánkov s ručne vyrábanými ozdobami a vianočnými dobrotami.

Zaujímavosťou je tiež veľká vianočná pyramída, v ktorej sa tu predáva varené víno a ktorá je plná figúrok predstavujúcich niektoré významné osobnosti verejného života v meste.

Kö-Lichter Markt

K najzaujímavejším bodom tohto vianočného trhu pozdĺž Königsallee patria zlaté stánky s anjelmi, v ktorých nájdete remeselné výrobky a lahodné dobroty. Na jeho konci na vás bude čakať aj ľadové klzisko.

Märchen Markt

Tento jarmok na námestí Schadowplatz, označovaný ako „rozprávkový trh“, má chatrče s postavičkami z rozprávok bratov Grimmovcov. Je to rozhodne skvelý trh, ktorý môžete navštíviť s deťmi. Nájdete tu aj vianočnú vežu, kde sa nahlas čítajú príbehy, špeciálne bábkové divadlo vo vyhrievanom stane alebo kolotoč.

Kö-Bogen Markt

Tento düsseldorfský adventný trh umiestnený na Joachim-Erwin-Platz má výhľad na Hofgarten a je to roztomilý malý trh plný drevených chyží. Konajú sa tu aj rôzne živé hudobné vystúpenia.

Schadow Markt

V rozpore so svojim názvom nie je ani tak vlastným trhom, ako skôr „pásom stánkov“ pozdĺž jednej z hlavných düsseldorfských nákupných ulíc – Schadowstrasse.

Zvláštna otváracia doba

  • 24.12.2023: 11.00 – 15.00
  • 26.12.2023: 14.00 – 21.00
  • 25.12.2023 zatvorené
Plánok adventných trhov.
zdroj: visitduesseldorf.de

Zaujímavé miesta v Düsseldorfe

Düsseldorf, hlavné mesto Severného Porýnia-Vestfálska, je jedným z najelegantnejších, najmodernejších a najkozmopolitnejších nemeckých miest. Urobte si v rámci návštevy düsseldorfských adventných trhov čas na prechádzku po jeho centre.

Altstadt
Jednou z prvých vecí, ktorú by ste nemali vynechať, je centrum Düsseldorfu zvané Altstadt. Rozkladá sa pozdĺž brehu rieky Rýn a je obľúbené ako medzi obyvateľmi, tak medzi turistami.

Z architektonického hľadiska nemá žiadne veľké zaujímavosti, ale jeho hlavná ulica zvaná Bolkerstraße je známa ako „najdlhší bar na svete“. V srdci Altstadtu sa nachádza aj námestie Burgplatz, jedno z najstarších námestí v meste, ktorému dominuje veža Schloßturm.

Nájdeme tu aj düsseldorfskú radnicu, ktorá pochádza z roku 1500 a dodnes zostáva dokonale zachovaná. Je súčasťou väčšej skupiny historických budov.

Vodný kanál v centre mesta.
zdroj: worldwildschooling.com

Königsallee
Krásny mestský bulvár známy svojim vodným kanálom prechádzajúcim centrom, módnymi ateliérmi a luxusnými obchodmi. Je to prakticky centrum najelegantnejšieho a najmódnejšieho Düsseldorfu. Táto štvrť je ideálna na nakupovanie a vďaka kanálu lemovanému stromami a pôvabným mostom je tiež veľmi pôvabná.

Hafen
Ďalšia zo štvrtí, ktoré stojí za to navštíviť, je moderný a kozmopolitný Hafen. Až do 90. rokov 20. storočia išlo o priemyselnú štvrť, teraz sa tu nachádzajú kancelárie a reštaurácie. Je to štvrť obľúbená medzi mladými ľuďmi a milovníkmi architektúry, pretože práve tu sa nachádza obytný komplex, ktorý zmenil Düsseldorf a jeho panorámu – Neuer Zollhof. Ďalšou dominantou Hafenu je televízna veža, z ktorej môžete obdivovať celé mesto z výšky.

Keď už budete v Düsseldorfe, zájdite sa pozrieť aj do neďalekého Essenu. Essenské vianočné trhy vás tiež milo prekvapia.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu