Tie najlepšie recepty na krehké vianočné pusinky so škoricou na jednom mieste. Ktorý vyskúšate ako prvý?

Ľahké, vzdušné, sladké tak akurát, rozplývajúce sa na jazyku.

Áno, reč je o snehových pusinkách!

My pre vás dnes máme 5 vynikajúcich receptov na škoricové pusinky, ktoré budú hitom vašej vianočnej tabule.

Chcete variantu plnenú jablčným snehom alebo snáď radšej verziu s praženými lieskovými orieškami?

Nech už si vyberiete akokoľvek, rozhodne nebudete ľutovať!

Škoricové pusinky s ovocím

Luxusné pusinky ochutené mletou škoricou majú krásne bohatú, hrejivú chuť, tak typickú pre vianočné časy. Môžete si ich pripraviť v ľubovoľnej veľkosti a ozdobiť čerstvým ovocím podľa chuti. Mňam!

Čo budete potrebovať

  • 325 g práškového cukru
  • 5 bielkov zo stredne veľkých vajec
  • 1 a ½ lyžičky mletej škorice
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • ľubovoľne pomaranče a bobuľovité ovocie na ozdobu

Postup

  • Rúru predhrejte na 190 ºC a vyložte dva plechy papierom na pečenie.
  • Nasypte cukor do hlbokého pekáča a zahrievajte v rúre 10 minút.
  • Vyberte z rúry a znížte teplotu na 140 stupňov Celzia.
  • Šľahajte bielky na vysokú rýchlosť v mise stolného mixéra, kým nebudú husté a penivé.
  • Za stále bežiaceho mixéra pridávajte po jednej lyžici horúci cukor a pokračujte v šľahaní po dobu 5-7 minút.
  • Akonáhle pridáte všetok cukor, pridajte škoricu a krátko prešľahajte.
  • Zmes by mala byť hladká, lesklá a mala by mať dvojnásobný objem.
  • Na každý plech naneste 6 – 8 kopčekov pusiniek a pečte 1 hodinu.
  • Pusinky sú hotové, keď sa dajú ľahko zdvihnúť z papiera na pečenie.
  • Pred vybratím z rúry ich nechajte 30 minút vychladnúť v rúre.
  • Hotové pusinky ozdobte ľahko našľahanou smotanou, čerstvým ovocím podľa výberu a štipkou škorice.
Snehové pusinky ochutené mletou škoricou a ozdobené čerstvým ovocím.
www.carrotandcrumb.com

Chcete tento rok prekvapiť svoju rodinu niečím novým na vianočnom stole? Naservírujte im bielkovú roládu podľa jedného z našich úžasných receptov !

Vianočné vanilkové pusinky so škoricou

Ľahučké, vzdušné a príjemne sladké. Presne také sú tieto snehové pusinky s vanilkou a škoricou. A ako bonus obsahujú strašne málo kalórií!

Čo budete potrebovať

  • 3 veľké bielky, izbové teploty
  • 3/4 šálky cukru
  • 1 vanilkový struk (vyškrabte semienka, budete ich potrebovať)
  • veľká štipka soli
  • veľká štipka vínneho kameňa
  • 1/2 lyžičky škorice

Postup

  • Predhrejte rúru na 95°C.
  • Pripravte si 2 plechy na pečenie, ktoré vyložte papierom na pečenie.
  • Zmiešajte bielky, cukor a semienka z vanilkového struku v žiaruvzdornej mise.
  • Postavte misku nad hrniec s vriacou vodou a miešajte, kým sa cukor nerozpustí a zmes nebude teplá (nie horúca), asi tri minúty.
  • Pridajte soľ, vínny kameň a škoricu.
  • Šľahajte mixérom na stredne vysoké otáčky, kým sa nevytvoria lesklé špičky.
  • To bude trvať 5-7 minút v závislosti na vašom mixéri.
  • Pusinkami naplňte cukrárske vrecko (vybavené špičkou podľa vášho výberu – alebo môžete koniec po naplnení odrezať).
  • Pusinky nanášajte na plechy v kruhovom tvare s priemerom cca 5 cm.
  • Pusinky pečte asi 1 hodinu a 15 minút.
  • Zvonku by mali byť chrumkavé a vo vnútri stále trochu mäkké.
  • Nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
  • Užite si to!
Snehové pusinky s vanilkou a škoricou na tanieriku.
www.rachelcooks.com

Čokoládovo-škoricové pusinky zlepované jablčným snehom

Pokiaľ sa chcete tento rok na Vianoce naozaj predviesť, upečte svojej rodine tieto čokoládové pusinky so škoricou zlepované luxusným jablčným snehom a ozdobte ich krásnymi čokoládovými vetvičkami. Už nebudú chcieť nič iné!

Čo budete potrebovať

Na pusinky:

  • 80 g kokosového cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 5 bielkov
  • štipka vínneho kameňa
  • 200 g práškového cukru
  • 200 g 65 – 70% horkej čokolády, nalámané na štvorčeky
  • 1⁄2 lyžičky mletej škorice

Na jablkový sneh:

  • 4 sladké jablká
  • 1 a 1⁄2 lyžice práškového cukru
  • pár kvapiek škoricového a jablčného extraktu škorice (voliteľne)
  • 150 ml smotany na šľahanie

Postup

Pusinky:

  • 2 plechy vyložte papierom na pečenie.
  • Vezmite 2 malé misky.
  • Do prvej preosejte 45 g kokosového cukru a 1 lyžičku škorice a do druhej zvyšných 35 g kokosového cukru, 1⁄2 lyžičky škorice a všetok kakaový prášok.
  • Dajte bokom.
  • Predhrejte rúru na 110 stupňov Celzia.
  • Bielky dajte do veľkej misy, pridajte štipku vínneho kameňa a šľahajte, kým sa nevytvoria špičky.
  • Po troškách pridávajte práškový cukor (pred každým pridaním dobre prešľahajte) a šľahajte, kým vám nevzniknú tuhé špičky.
  • Do každého rohu oboch plechov naneste trochu vyšľahaných bielkov a priklopte papierom na pečenie.
  • Veľkou lyžicou opatrne vmiešajte do pusiniek odloženú zmes cukru a škorice.
  • Jemne vmiešajte aj polovicu zvyšného cukru so škoricou a kakaom a krúživými pohybmi vytvorte mramorový efekt.
  • Lyžicou naneste časť pusiniek na plech.
  • Zvyšok pusiniek opatrne vmiešajte do zvyšnej zmesi škorice a kakaa a naneste na plechy.
  • Pečte 1 hodinu, kým pusinky nepôjdu ľahko odlepiť z plechu.
  • Nechajte ich na mriežke vychladiť.
  • Medzitým si rozpustite horkú čokoládu spolu s pol lyžičkou škorice v miske umiestnenej nad hrncom s vriacou vodou (dno misky sa nesmie dotýkať vody).
  • Misku s rozpustenou čokoládou so škoricou vyberte z hrnca a premiešajte.
  • Nechajte 5–10 minút vychladnúť.
  • Na základ každej pusinky opatrne naneste trochu čokolády a rozotrite ju smerom von k okrajom.
  • Pusinky dajte späť na mriežku vypodloženú papierom na pečenie a nechajte čokoládu stuhnúť.
  • Po stuhnutí skladujte vo vzduchotesnej nádobe až 2 dni.
  • Zo zvyšnej čokolády si môžete vyrobiť čokoládové vetvičky.

Čokoládové vetvičky:

  • Ak si chcete vyrobiť čokoládové vetvičky, otočte plech na pracovnú plochu dnom nahor a polejte zvyšnou čokoládou.
  • Rozprestrite čokoládu tenko až k okraju.
  • Nechajte ju len ľahko stuhnúť, nesmie byť príliš tvrdá, inak s ňou nepôjde pracovať.
  • Chyťte plech pevne za okraj, aby sa nešmýkal a čepeľou veľkého kuchárskeho noža pomaly a opatrne tvorte vetvičky rolovaním po povrchu čokolády smerom k sebe.
  • Čokoládové vetvičky položte na plech a nechajte stuhnúť.
  • Potom ich uložte do vzduchotesnej nádoby.

Jablkový sneh:

  • Jablká olúpte, nakrájajte na štvrťky a odstráňte jadrovníky.
  • Štvrtky jabĺk nakrájajte na tenké plátky a vložte ich do hrnca spolu s 2 lyžičkami vody, cukrom a extraktmi, ak používate.
  • Varte prikryté na miernom ohni 5–10 minút, kým jablká nezmäknú.
  • Hrniec položte do misy alebo drezu so studenou vodou, aby ste urýchlili proces chladenia.
  • Keď sú jablká studené, rozmixujte ich na hladké pyré.
  • Nechajte úplne vychladnúť.
  • Šľahajte smotanu, kým nebude držať tvar.
  • Smotanu vmiešajte do jablčného pyré a dajte do chladničky, kým nebudete sneh potrebovať.
  • Nakoniec k sebe prilepte vždy dve pusinky pomocou jablčného snehu a ozdobte niekoľkými vetvičkami čokolády.
  • Nechajte si chutiť!
Čokoládové pusinky so škoricou zlepované jablčným snehom a ozdobené čokoládovými vetvičkami. Vedľa pusiniek je mištička jablčného snehu s nožom.
www.foodandtravel.com

Zaujíma vás, aké sú najpredávanejšie darčeky tohto roku? Prinášame vám všetky tohtoročné hity Vianoc prehľadne a na jednom mieste!

Vianočné pusinky s praženými lieskovými orieškami

Chrumkavé pusinky so škoricou a praženými lieskovými orieškami potešia celú vašu rodinu i priateľov. Kto by sa nezamiloval do jemnej textúry pusiniek, ktoré sa doslova rozplývajú v ústach, príjemného dotyku škorice a nasekaných lieskových orieškov, ktoré všetko skvele dopĺňajú? Tak si ich spoločne poďme pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 4 bielky, izbové teploty
  • ¼ lyžičky vínneho kameňa
  • ⅛ lyžičky jemnej soli
  • ½ šálky kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ½ šálky práškového cukru
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 1 šálka opražených lieskových orieškov zbavených šupky a nasekaných na kúsky veľkosti hrášku

Postup

Pražené lieskové oriešky:

  • Najprv si pripravte lieskové oriešky.
  • Predhrejte rúru na 175° C.
  • Lieskové orechy rozložte na plech a pečte 8–12 minút.
  • Horúce lieskové orechy opatrne preneste na čistú kuchynskú utierku, prikryte a nechajte odležať, kým nevychladnú natoľko, aby sa s nimi dalo manipulovať, asi 5 minút.
  • To zabráni tomu, aby sa orechy ďalej piekli, pripaľovali na plechu.
  • V kuchynskej utierke sa navyše sparí a šupka pôjde krásne odlúpnuť.
  • Utierkou pretrite povrch orechov, aby ste odstránili šupky.
  • Nie všetky šupky sa odstránia, ale to nevadí.
  • Preneste čisté orechy na doštičku a nakrájajte na 0,6 cm kúsky.
  • Pred použitím do pusiniek nechajte úplne vychladnúť.

Pusinky:

  • Predhrejte rúru na 120°C.
  • 2 plechy vyložte papierom na pečenie.
  • Pripravte si cukrárske vrecko s veľkou hviezdicovou alebo kruhovou špičkou.
  • Uistite sa, že je špička dostatočne veľká, aby jej prešli nasekané orechy.
  • Do čistej kovovej misy dajte bielky, vínny kameň a soľ a pomocou elektrického šľahača šľahajte zmes na strednú rýchlosť, nebudú bielky napenené, asi 2 – 3 minúty.
  • Zvýšte rýchlosť na vysokú a pomaly pridávajte kryštálový cukor (po 1 polievkovej lyžici).
  • Šľahajte, pokiaľ nie sú bielky tuhé a lesklé.
  • Vmiešajte vanilkový extrakt.
  • Do zmesi preosejte práškový cukor a škoricu.
  • Opatrne vmiešajte.
  • Nakoniec vmiešajte nasekané lieskové orechy.
  • Bielkovú zmes preložte do pripraveného cukrárskeho vrecka. S
  • Nanášajte pusinky na pripravené plechy vo vzdialenosti cca 4 cm od seba.
  • Pečte 1 hodinu, potom rúru vypnite a nechajte pusinky v zatvorenej rúre vychladnúť ešte 1 a ½ – 2 hodiny.
  • Dobrú chuť!
Rozpolená pusinka so škoricou a praženými lieskovými orieškami.
www.withspice.com

Snehové pusinky plnené škoricovou šľahačkou

Lahodné pusinky s trstinovým cukrom plnené ľahučkým šľahačkovým krémom so škoricou a pokvapkané rozpustenou čokoládou si vás získajú hneď počas prvého ochutnania. Neveríte? Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • 2 vaječné bielky
  • 65 g svetlého trstinového cukru
  • 50 g práškového cukru
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • ¼ lyžičky mletej škorice
  • 50 g horkej čokolády, nasekané (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 110°C.
  • Veľký plech vyložte papierom na pečenie.
  • Bielky šľahajte elektrickým šľahačom vo veľkej mise, kým nie sú tuhé a misu je možné otočiť dnom nahor bez toho, aby sa bielky pohli.
  • V miske zmiešajte 50 g trstinového cukru s práškovým cukrom a potom postupne po lyžičkách zašľahajte do bielkov.
  • Pokračujte v šľahaní ďalšie 1–2 minúty, pokiaľ nebude zmes veľmi hustá a lesklá.
  • Pomocou dvoch dezertných lyžičiek naberajte pusinky do úhľadného oválu a opatrne ich prenášajte na plech.
  • Pokračujte, kým nebudete mať na plechu všetky pusinky.
  • Pusinky pečte 1 až 1 a ¼ hodiny, alebo pokiaľ ich nemožno ľahko zložiť z papiera na pečenie.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Smotanu na šľahanie nalejte do misy, pridajte zvyšný trstinový cukor a škoricu a šľahajte, kým sa v zmesi nevytvoria jemné viery.
  • Pusinky potom touto šľahačkovou zmesou zlepujte k sebe.
  • Pokiaľ používate čokoládu, dajte ju do žiaruvzdornej misy nad hrniec s takmer vriacou vodou a miešajte, kým sa nerozpustí.
  • Pusinky pokvapkajte čokoládou a môžete maškrtiť!
Pusinky s trstinovým cukrom plnené šľahačkovým krémom so škoricou a pokvapkané rozpustenou čokoládou na servírovacej tácke.
www.dairydiarychat.co.uk

Máme pre vás aj 7 skvelých návodov na výrobu vianočných prianí pre svojich najbližších. A s nami to navyše bude úplná hračka!

A ako sa vám naše dnešné recepty na vianočné škoricové pusinky páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu