Už ste vyskúšali si upiecť túto delikatesu?
Naše recepty na košíčky Margot už na vás čakajú.
Poďte sa s nami do nich pustiť!
Sú jednoduché a úplne neodolateľné.
A nezabudnite vyskúšať aj náš malý tip, ktorý nejdete na konci článku.
Košíčky Margot s kokosom a malinovým džemom
Tieto košíčky s kokosovou a malinovou marmeládou a tyčinkou Margot si zamilujete nielen vy, ale každý komu túto dobrotu naservírujete. Rovnako ako tieto rožky s kokosom !
Čo budeme potrebovať
- 2 vajcia
- 115 g cukru
- 60 g rozpusteného masla
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 180 g nesladeného, strúhaného kokosu
- malinový džem
- 1 tyčinka Margot
- lístkové cesto
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Rozvaľkajte cesto na pomúčenej ploche.
- Z cesta vykrájajte 24 koliesok, ktoré umiestnite do formičky na košíčky alebo do muffinovej formy.
- Rozklepnite vajcia. Potom pridajte cukor, rozpustené maslo, vanilku a kokos.
- Pridajte nastrúhanú tyčinku Margot a premiešajte.
- Na dno každého košíčka pridajte trochu malinového džemu.
- Naplňte košíčky asi do 3/4 kokosovou náplňou.
- Pečte asi 20 až 25 minút, kým nie je vrch ľahko dozlatista.
Čokoládové košíčky s Margot
Tento recept na košíčky z tyčinky Margot potrebuje iba 7 ingrediencií. Chuť je taká krémová a lahodná, že si nikto neuvedomí, že táto dobrota je bezlepková a vegánska.
Čo budeme potrebovať
- 140 g celých mandlí
- 90 g mandľovej múky
- 2 lyžice čistého javorového sirupu
- 40 g kokosového oleja (rozpusteného)
Na náplň a polevu
- 240 g horkosladkej čokolády (nahrubo nasekané)
- 100 g tyčinky Margot (nastrúhané)
- 1 lyžica javorového sirupu
- 400 ml kokosového mlieka
- hrsť nesladeného kokosu, mandle, štipka morskej soli
Postup
- Predhrejte rúru na 150 °C.
- V mixéri zmiešajte mandle a mandľovú múku, kým nie sú mandle nasekané nahrubo.
- Pridajte javorový sirup a rozpustený kokosový olej.
- Mixujte, kým sa zmes nespojí.
- Cesto vtlačte do formičiek na košíčky.
- Pečte 10–12 minút do svetlo zlatistej farby.
- Pri pripravovaní náplne nechajte mierne vychladnúť.
- Do strednej misy pridajte nasekanú čokoládu a nastrúhanú tyčinku.
- Navrch pridajte javorový sirup.
- V malom hrnci na strednú teplotu priveďte do varu kokosové mlieko.
- Akonáhle sa varí, pridajte čokoládovú zmes.
- Miešajte, kým sa úplne nespojí a nebude hladká.
- Nalejte náplň do korpusov na košíčky.
- Navrch dajte strúhaný kokos, plátky mandlí a morskú soľ.
- Voľne zakryte a dajte do chladničky na 3-4 hodiny.
- Po úplnom stuhnutí podávajte.
K Vianociam kokos neodmysliteľne patrí, rovnako ako sviatočná výzdoba! Tie najkrajšie vianočné dedinky nájdete u nás v recenzii! Vylaďte si váš domov do posledného detailu.
Zobraziť viac receptov
Tartaletky s margotkovým pudingom
Ak hľadáte niečo rýchlejšie na prípravu, potom vyskúšajte tieto jednoduché recepty na guličky z kokosu , chutia ako pravé Rafaelo.
Čo budeme potrebovať
- 115 g strúhaného kokosu
- 2 veľké vajcia
- 100 g kryštálového cukru
- 100 g nastrúhané tyčinky Margot
- 240 ml plnotučného mlieka
- 75 g hustej smotany
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ¼ lyžičky soli
- ⅛ lyžičky muškátového orieška
- lístkové cesto
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Na pomúčenom povrchu rozvaľkajte cesto do kruhu a vykrájajte niekoľko koliesok, ktoré budete vkladať do formičiek na košíčky alebo do formy na muffiny.
- Ľahko košíčky potrite maslom, zakryte alobalom, naplňte sušenými fazuľami a pečte 30 minút.
- Opatrne odstráňte fóliu a závažie a pokračujte v pečení, ďalších 5–10 minút.
- Znížte teplotu v rúre na 165 °C a rozložte strúhaný kokos na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte za častého miešania, aby sa nepripálil, 5–10 minút, kým nebude kokos svetlo zlatohnedý.
- Vyberte a zvýšte teplotu rúry späť na 180 °C.
- V strednej miske šľahajte vajcia a cukor, kým sa nespoja.
- Potom vmiešajte mlieko, smotanu, vanilkový extrakt, soľ, nastrúhanú tyčinku a muškátový oriešok.
- Nakoniec vmiešajte opečené kokosové lupienky.
- Náplň pridajte do korpusov a pečte 40–50 minút.
- Košíčky s Margot nechajte vychladnúť pri izbovej teplote po dobu 1 hodiny, potom dajte do chladničky, aby pečivo stuhlo.
Tip ako košíčky s tyčinkou Margot vyšperkovať
Chcete urobiť vianočné pečivo o niečo lepšie a zaujímavejšie? Pridajte do receptu na košíčky Margot trochu citrónovej alebo pomarančovej kôry!
Pridaním trochy tejto prísady dodá vášmu cukroví osviežujúcu a aromatickú chuť. Stačí jemne nastrúhať kôru z citróna alebo pomaranča a pridať ju do náplne.
Príjemná vôňa a chuť citrusovej kôry sa skvele doplní s tradičnými vianočnými korením.