Vyskúšajte naše recepty na orechové rožky, na ktorých si pochutí celá vaša rodina.
Prevoňajte celý svoj dom a navoďte tú pravú a nefalšovanú vianočnú atmosféru.
Máme pre vás aj skvelé tipy na náplne (nájde ich na konci článku).
Orechové rožky z vlašských orechov
Maslové, v ústach sa rozpúšťajúce orechové pečivo sa ľahko vyrába a chutí úplne božsky. Posypané práškovým cukrom sú ideálnym pohostením k vianočnému stromčeku.
Čo budeme potrebovať
- 170 g hladkej múky
- 50 g práškového cukru
- 60 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 110 g masla
- 2 lyžice vanilkového cukru (na posypanie)
- 4 lyžice práškového cukru (na posypanie)
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte preosiatu múku, preosiaty práškový cukor a mleté vlašské orechy. Pridajte vanilkový extrakt a premiešajte.
- Vychladené maslo postrúhajte a pridajte do misy.
- Rukou premiešajte všetky ingrediencie, kým nevytvoríte cesto. Bude to trvať asi 2-3 minúty.
- Zabaľte do plastovej fólie a chlaďte 30 minút v chladničke.
- Medzitým si v strednej miske zmiešajte extra práškový cukor s vanilkovým cukrom a dajte bokom na neskôr.
- Vezmite kúsok cesta a vyvaľkajte z neho guľu a potom ho vytvarujte do tvaru klobásy a nakoniec vytvarujte polmesiac a dajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre na 200 ° C asi 8 minút.
- Hotové ich nechajte ľahko vychladnúť, potom ich opatrne nasypte do misy so zmiešaným cukrom a opatrne v cukre obaľte.
A pretože pečivo rovnako ako stromček neodmysliteľne patrí k oslavám, nemali by ste zanedbať ani tento prvok. Kúpte si do vášho útulného bytu umelý stromček , ktorý je oveľa praktickejší ako ten klasický živý a vyzerá rovnako krásne. Aký je ten najlepší sa dozviete v našej obsiahlej recenzii.
Fúkané rožky z orechov s čokoládou
Pre ďalšie voňavé orechové pečivo hľadajte inšpiráciu na našom webe!
Čo budeme potrebovať
- 300 g polohrubej múky
- 375 g mletých vlašských orechov
- 660 g práškového cukru
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- 375 g masla
- tabuľka čokolády na varenie
Postup
- Zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, orechy a cukor.
- Pridajte zmäknuté maslo a vypracujte cesto.
- Do formičiek na rožky vtlačte vypracované cesto.
- Vložte do predhriatej rúry na 170 ° C a pečte dozlatista, asi 10 – 15 minút.
- Ešte teplé ich vyklepnite z formičiek.
- Medzitým si rozpustite na vodnom kúpeli čokoládu na varenie a úplne vychladnuté fúkané orechové rožky do nej namáčajte.
- Môžete namáčať špičky rožkov alebo celé.
Zobraziť viac receptov
Vianočné rohlíčky s orechovou náplňou
Nie, nie toto nie sú tradičné svätomartinské rohlíčky, ale sú rovnako skvelé! Jedná sa o dokonalé maďarské vianočné pečivo z vlašských orechov so sladkou náplňou vo vnútri lahodného cesta! Posypané práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom!
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 200 g hladkej múky
- 125 g masla
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 160 g kyslej smotany
- štipka soli
Na náplň
- 60 ml plnotučného mlieka
- 60 g práškového cukru
- 150 g jemne mletých vlašských orechov
- citrónová kôra z polovice citróna
- 180 g práškového cukru zmiešaného s vanilkovým cukrom (na posyp)
Postup
- Vo veľkej mise premiešajte múku, štipku soli s nakrájaným maslom, kým nebude zmes drobivá.
- Pridajte jednu lyžičku citrónovej kôry a kyslú smotanu a hneťte, kým sa nespoja v pekné mäkké cesto.
- Zakryte cesto plastovým obalom a nechajte 20 minút odpočívať.
- V hrnci priveďte do varu mlieko, pridajte práškový cukor, orechy a kôru z polovice citróna, dobre premiešajte.
- Nechajte úplne vychladnúť.
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie.
- Na pomúčenom povrchu cesto rozvaľkajte.
- Vykrajovačom na pečivo s priemerom 7 cm vykrájajte kolieska.
- Na každé koliesko dajte jednu lyžičku orechovej náplne.
- Jemne zrolujte a vytvarujte tvar polmesiaca (rohlíčka)
- Pečte asi 25 minút.
- Aj hneď po upečení ich obaľte v zmesi cukrov.
Pekanové rožky s vanilkou
Tento jednoduchý a originálny, možno trochu netradičný recept na orechové rožky sa dokonale hodí na oslavu vianočného obdobia. Najlepšie na tom je, že pekány môžete nahradiť napríklad mandľami a vznikne vám úplne iné pečivo. A ak hľadáte niečo rýchle a bezpracné, vyskúšajte naše nepečené pečivo .
Čo budeme potrebovať
- 230 g masla
- 100 g cukru
- 280 g hladkej múky
- 220 g jemne nasekaných pekanových orechov
- lyžička vanilkového extraktu
- 120 g práškového cukru (na obalenie)
- Vrecko vanilkového cukru
Postup
- Vyšľahajte cukor, vanilkový extrakt a zmäknuté maslo.
- Ďalej pridajte nakrájané pekanové orechy a múku a šľahajte, kým sa nespoja.
- Cesto rozdeľte na rovnako veľké kúsky a vytvarujte tvary polmesiacov.
- Pečte pri 180 °C asi 12 minút, alebo kým spodky rožkov ľahko nezhnednú.
- Potom ich nechajte asi 5 minút vychladnúť a potom ich ešte teplé obaľte v zmesi vanilkového cukru a práškového cukru. Cukroví nechajte úplne vychladnúť a znovu obaľte v práškovom cukre.
Najlepšia orechová náplň do rožkov
Ako deti sme sa vždy tešili, až budeme na Vianoce jesť to najlepšie pečivo s orechmi a obzvlášť to plnené. Preto si s nami musíte pripraviť túto lahodnú orechovú plnku do rožkov.
Čo budeme potrebovať
- 3 veľké bielky
- 3/4 lyžičky vanilkového extraktu
- 40 g práškového cukru
- 450 g mletých vlašských orechov
Postup
- Ušľahajte bielky a vanilku.
- Postupne pridávajte cukor po 1 lyžici.
- Vmiešajte vlašské orechy.
- A nechajte 2 hodiny odležať.