Tieto tradičné recepty na rožky s orechmi na Vianoce jednoducho patria. Aký variant si tento rok upečiete?

Vyskúšajte naše recepty na orechové rožky, na ktorých si pochutí celá vaša rodina.

Prevoňajte celý svoj dom a navoďte tú pravú a nefalšovanú vianočnú atmosféru.

Máme pre vás aj skvelé tipy na náplne (nájde ich na konci článku).

Orechové rožky z vlašských orechov

Maslové, v ústach sa rozpúšťajúce orechové pečivo sa ľahko vyrába a chutí úplne božsky. Posypané práškovým cukrom sú ideálnym pohostením k vianočnému stromčeku.

Čo budeme potrebovať

  • 170 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 60 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 110 g masla
  • 2 lyžice vanilkového cukru (na posypanie)
  • 4 lyžice práškového cukru (na posypanie)

Postup

  • Vo veľkej mise zmiešajte preosiatu múku, preosiaty práškový cukor a mleté vlašské orechy. Pridajte vanilkový extrakt a premiešajte.
  • Vychladené maslo postrúhajte a pridajte do misy.
  • Rukou premiešajte všetky ingrediencie, kým nevytvoríte cesto. Bude to trvať asi 2-3 minúty.
  • Zabaľte do plastovej fólie a chlaďte 30 minút v chladničke.
  • Medzitým si v strednej miske zmiešajte extra práškový cukor s vanilkovým cukrom a dajte bokom na neskôr.
  • Vezmite kúsok cesta a vyvaľkajte z neho guľu a potom ho vytvarujte do tvaru klobásy a nakoniec vytvarujte polmesiac a dajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte v predhriatej rúre na 200 ° C asi 8 minút.
  • Hotové ich nechajte ľahko vychladnúť, potom ich opatrne nasypte do misy so zmiešaným cukrom a opatrne v cukre obaľte.

A pretože pečivo rovnako ako stromček neodmysliteľne patrí k oslavám, nemali by ste zanedbať ani tento prvok. Kúpte si do vášho útulného bytu umelý stromček , ktorý je oveľa praktickejší ako ten klasický živý a vyzerá rovnako krásne. Aký je ten najlepší sa dozviete v našej obsiahlej recenzii.

Sladké vianočné potešenie v miske z orieškov.
Zdroj: foodnetwork.com

Fúkané rožky z orechov s čokoládou

Pre ďalšie voňavé orechové pečivo hľadajte inšpiráciu na našom webe!

Čo budeme potrebovať

  • 300 g polohrubej múky
  • 375 g mletých vlašských orechov
  • 660 g práškového cukru
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 375 g masla
  • tabuľka čokolády na varenie

Postup

  • Zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, orechy a cukor.
  • Pridajte zmäknuté maslo a vypracujte cesto.
  • Do formičiek na rožky vtlačte vypracované cesto.
  • Vložte do predhriatej rúry na 170 ° C a pečte dozlatista, asi 10 – 15 minút.
  • Ešte teplé ich vyklepnite z formičiek.
  • Medzitým si rozpustite na vodnom kúpeli čokoládu na varenie a úplne vychladnuté fúkané orechové rožky do nej namáčajte.
  • Môžete namáčať špičky rožkov alebo celé.
Krásne ozdobené cukrová s orechmi a máčané v čokoláde.
Zdroj: pineappleandcoconut.com

Vianočné rohlíčky s orechovou náplňou

Nie, nie toto nie sú tradičné svätomartinské rohlíčky, ale sú rovnako skvelé! Jedná sa o dokonalé maďarské vianočné pečivo z vlašských orechov so sladkou náplňou vo vnútri lahodného cesta! Posypané práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom!

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  • 200 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 160 g kyslej smotany
  • štipka soli

Na náplň

  • 60 ml plnotučného mlieka
  • 60 g práškového cukru
  • 150 g jemne mletých vlašských orechov
  • citrónová kôra z polovice citróna
  • 180 g práškového cukru zmiešaného s vanilkovým cukrom (na posyp)

Postup

  • Vo veľkej mise premiešajte múku, štipku soli s nakrájaným maslom, kým nebude zmes drobivá.
  • Pridajte jednu lyžičku citrónovej kôry a kyslú smotanu a hneťte, kým sa nespoja v pekné mäkké cesto.
  • Zakryte cesto plastovým obalom a nechajte 20 minút odpočívať.
  • V hrnci priveďte do varu mlieko, pridajte práškový cukor, orechy a kôru z polovice citróna, dobre premiešajte.
  • Nechajte úplne vychladnúť.
  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie.
  • Na pomúčenom povrchu cesto rozvaľkajte.
  • Vykrajovačom na pečivo s priemerom 7 cm vykrájajte kolieska.
  • Na každé koliesko dajte jednu lyžičku orechovej náplne.
  • Jemne zrolujte a vytvarujte tvar polmesiaca (rohlíčka)
  • Pečte asi 25 minút.
  • Aj hneď po upečení ich obaľte v zmesi cukrov.
Cukrom posypané rožky naplnené orechovou náplňou.
Zdroj: budapestcookingclass.com

Pekanové rožky s vanilkou

Tento jednoduchý a originálny, možno trochu netradičný recept na orechové rožky sa dokonale hodí na oslavu vianočného obdobia. Najlepšie na tom je, že pekány môžete nahradiť napríklad mandľami a vznikne vám úplne iné pečivo. A ak hľadáte niečo rýchle a bezpracné, vyskúšajte naše nepečené pečivo .

Čo budeme potrebovať

  • 230 g masla
  • 100 g cukru
  • 280 g hladkej múky
  • 220 g jemne nasekaných pekanových orechov
  • lyžička vanilkového extraktu
  • 120 g práškového cukru (na obalenie)
  • Vrecko vanilkového cukru

Postup

  • Vyšľahajte cukor, vanilkový extrakt a zmäknuté maslo.
  • Ďalej pridajte nakrájané pekanové orechy a múku a šľahajte, kým sa nespoja.
  • Cesto rozdeľte na rovnako veľké kúsky a vytvarujte tvary polmesiacov.
  • Pečte pri 180 °C asi 12 minút, alebo kým spodky rožkov ľahko nezhnednú.
  • Potom ich nechajte asi 5 minút vychladnúť a potom ich ešte teplé obaľte v zmesi vanilkového cukru a práškového cukru. Cukroví nechajte úplne vychladnúť a znovu obaľte v práškovom cukre.
Netradičné rožky z pekanových orechov.
Zdroj: capecodandtheislandsmag.com

Najlepšia orechová náplň do rožkov

Ako deti sme sa vždy tešili, až budeme na Vianoce jesť to najlepšie pečivo s orechmi a obzvlášť to plnené. Preto si s nami musíte pripraviť túto lahodnú orechovú plnku do rožkov.

Čo budeme potrebovať

  • 3 veľké bielky
  • 3/4 lyžičky vanilkového extraktu
  • 40 g práškového cukru
  • 450 g mletých vlašských orechov

Postup

  • Ušľahajte bielky a vanilku.
  • Postupne pridávajte cukor po 1 lyžici.
  • Vmiešajte vlašské orechy.
  • A nechajte 2 hodiny odležať.

Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe Vianocedarceky.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zavrieť reklamu