Pátrate po receptoch na orechové trubičky, po ktorých budú vaši hostia blázniť?
Chcete ohromiť niečím novým na vianočnom stole?
Máte radi oriešky a chcete z nich vytvoriť to najoriginálnejšie pečivo?
Potom sa pustite do skúmania nasledujúcich receptov!
Parížske trubičky z lístkového cesta
Máte radi Paríž a chcete kúsok z nej priniesť na váš vianočný stôl?
Potom musíte vyskúšať tento recept z lístkového cesta a pekanových orechov, ktoré vytvárajú dokonalú kombináciu chutí!
Ingrediencie
- 1–2 balenia lístkového cesta
Krém
- 100 g horkej čokolády na varenie
- 250 ml 15% krémovej smotany
- lieskové oriešky
Zobraziť viac receptov
Postup
- Listové cesto nakrájajte na prúžky a omotajte ich okolo kovových formičiek na trubičky. Položte ich na plech, vyložený papierom na pečenie. Potrite ich vajcom a posypte nasekanými orechmi. Pečte pri 200 °C, približne 8 minút.
- Zatiaľ čo sa pečivo pečie, pripravte si krém.
- Rozohrejte čokoládu a vlejte do nej smotanu. Nevarte. Potom nechajte vychladnúť a uložte do chladničky aspoň na 12 hodín. Po tejto dobe zmes vyšľahajte do tuhého krému.
- Akonáhle je krém pripravený, naplňte ním upečené trubičky a dozdobte podľa vlastného vkusu.
Preskúmajte tie najchutnejšie recepty na parížske rožky!
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Čo tak vyskúšať nový recept, pri ktorom nebudete musieť zapínať rúru?
Nižšie uvedený návod je rýchly, jednoduchý a môžete ho vyskúšať spoločne s vašimi deťmi – užijete si veľa zábavy!
Ingrediencie
Cesto
- 75 g mletých vlašských orechov
- 75 g práškového cukru
- 75 g drvených piškót
- 1 vajce
- 1 polievková lyžica kakaa
- čokoláda na zdobenie (biela aj horká)
Krém
- 200 ml 15% krémovej smotany
- 1 polievková lyžica Cream Fix (od značky Dr. Oetker)
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- lieskové oriešky
Postup
- V mise zmiešajte orechy, práškový cukor a rozdrvené sušienky, pridajte vajce, kakao a všetko ručne premiešajte.
- Vytvorte guľu, ktorú vložte medzi dva kusy potravinovej fólie a vyvaľkajte na plát hrubý asi 0,5 cm.
- Na cesto položte trubičku, odmerajte si kúsok cesta, ktorý budete vaľkať a vykrajujte.
- Každú formu umiestnite a nechajte cez noc zaschnúť pri izbovej teplote.
- Najlepšie je urobiť trubičky večer, ráno ich namočiť do čokolády, počkať až čokoláda stuhne a následne naplniť krémom.
- Krém vytvoríte jednoducho vyšľahaním smotany s cukrom a Cream Fixom.
- Skladujte v chladničke alebo v špajze, kde je chladno.
Nechcete piecť? Došli vám nápady na pečivo, pri ktorého výrobe by ste nemuseli použiť rúru? Potom vyskúšajte niektorý z receptov na šuhajdy – nepečené pečivo, ktoré si zamilujete!
Netradičné orechové kremrole
Tieto trubičky sú jemné, nielen vďaka svojmu cestu, ale aj vďaka chutnému talianskemu krému, ktorý jednoducho musíte vyskúšať.
Na záver ich stačí posypať práškovým cukrom a položiť na vianočný stôl. Uvidíte, že s nimi zožnete úspech!
Ingrediencie
Cesto
- 380 g múky
- 250 g masla
- 200 g kyslej smotany
- 1 vajce
Krém
- 150 g vaječných bielkov
- 120 g kryštálového cukru
- 240 g cukru
- trochu vody
- nasekané lieskové oriešky (množstvo podľa vlastnej chuti)
Postup
- Z múky, kyslej smotany a masla, nakrájaného na kocky, vypracujte krehké cesto, zabaľte ho do potravinárskej fólie a dajte na najmenej 3 hodiny do chladničky.
- Pripravte si kovovú formu na trubičky s pudingom a vymažte ju tukom.
- Cesto rozvaľkajte a nakrájajte na prúžky, ktoré omotajte okolo kovových trubičiek tak, aby ich cesto zakrylo.
- Povrch potrite rozšľahaným vajcom a upečte v predhriatej rúre. Pečte pri 170 stupňoch asi 12 minút – trubičky sledujte, aby sa nespálili.
- Po upečení ich nechajte trochu vychladnúť a teplé trubičky opatrne vyberte z formy.
- Bielky vyšľahajte s práškovým cukrom do peny. V hrnci priveďte do varu 240 g cukru s trochou vody a uvarte sirup (keď dosiahnete teplotu sirupu 115 stupňov, vypnite horák). Pridajte toľko vody, aby bol cukor ponorený. Nepridávajte viac.
- Pripravený sirup vlejte za stáleho miešania malým prúdom do šľahačky. Miešajte, kým nevznikne hladká, lesklá tuhá pena. Do peny pridajte oriešky.
- Penou naplňte trubičky a ich povrch posypte cukrom.
Preskúmajte aj ďalšie recepty na medové trubičky a nechajte sa inšpirovať!
Pozrite sa na video návod na medové trubičky na skle.
Recepty na orechové trubičky, ktoré sú uvedené vyššie, sú nielen jednoduché, ale aj rýchle a hlavne veľmi chutné.
Ak hľadáte originálne nápady, ktorými by ste oživili svoj vianočný stôl, môžu vám tieto recepty prísť vhod.