Milujete víno? Potom budete určite prekvapení, ak nepoznáte vínové pečivo.
Áno, aj taký variant existuje.
Je jednoduché a veľmi chutné.
Aké víno do pečenia použijete, je čisto na vašej fantázii.
Výborné pečivo z vína
Pokiaľ použijete víno červené alebo ružové, cesto sa mierne sfarbí. Ochutnajte tento recept na vínové pečivo s vábivou chuťou.
INGREDIENCIE
- ¼ hrnčeka vína (bieleho, červeného alebo ružového)
- ¼ hrnčeka oleja
- ¼ hrnčeka cukru
- ½ lyžičky škorice
- ½ lyžičky vanilky
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- ¾ hrnčeka hladkej múky
- ¾ hrnčeka polohrubej múky
POSTUP
- Všetky ingrediencie si zmiešame dohromady.
- Z cesta tvarujeme guličky a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Potom sušienky sploštíme vidličkou.
- Pečieme na 180 °C 10-15 minút.
Upečte si toto pečivo s vínom s videoreceptom:
Talianske sušienky s vínom
Ciambelle al vino. Už ste o nich počuli?
INGREDIENCIE
- 1 hrnček cukru
- 1 hrnček olivového oleja
- 1 hrnček bieleho vína
- 6 hrnčekov hladkej múky
- 15 g prášku do pečiva
- citrónová kôra
POSTUP
- Všetky suroviny si zmiešame.
- Z cesta si vyvaľkáme hady, nakrájame na kratšie kúsky a každý kúsok zatočíme do tvaru kruhu.
- Nakoniec posypeme kryštálovým cukrom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C.
- Pečieme 10-15 minút.
Zobraziť viac receptov
Krehúčke vínne pečivo
Tento recept na pečivo z vína nie je potrebné nijako vylepšovať. Je jednoduchý, ale napriek tomu výborný.
INGREDIENCIE
- 300 g hladkej múky
- 250 g masla
- 7 lyžíc bieleho vína alebo bieleho vínneho octu
- vanilka
- práškový cukor na obalenie
POSTUP
- Všetky ingrediencie zmiešame.
- Potom vyvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme.
- Pečieme na 180 °C asi 10 minút.
- Necháme chvíľku schladiť, a potom obaľujeme v cukre múčke.
Vínové želé zo zvárača
Už ste mali želé s vianočnou príchuťou? Že nie? Skúste si urobiť toto voňavé pečivo z vareného vína.
INGREDIENCIE
- 600 g jabĺk
- 300 g hrušiek
- 500 ml červeného vína
- 200 ml pomarančového džúsu
- 1 citrón
- 2 celé škorice
- 1 lyžica mletého muškátového orieška
- 1 lyžica klinčekov
- 2 hviezdičky anízu
- 700 g cukru
- 1 a ½ lyžice citrusového pektínu
- 200 g cukru na obalenie
- rastlinný olej na potretie
POSTUP
- Nachystáme si hranatú misku ideálne o veľkosti 20×20 cm, vyložíme ju potravinárskou fóliou a potrieme olejom.
- Jablká a hrušky si ošúpeme, odstránime jadrovníky, nakrájame na väčšie kúsky a dáme do hrnca.
- Pridáme k nim víno, pomarančový džús, šťavu z polovice citróna a korenie.
- Dáme variť na 30 minút. Po uplynutí tejto doby sa ovocie bude rozpadať a tekutina sa čiastočne zredukuje.
- Všetko precedíme cez jemné sitko doplnené o buničinu.
- Následne do tekutiny pridáme zvyšok šťavy z citróna, 3 lyžice cukru a pektín.
- Varíme za stáleho miešania asi 15 minút.
- Potom pridáme zvyšok cukru a varíme za stáleho miešania, kým sa nám začne tvoriť naozaj hustá hmota.
- Tú potom prelejeme do pripravenej misky a necháme 12 hodín tuhnúť pri izbovej teplote.
- Potom môžeme pokrájať nahriatym nožom na zhruba 2cm kocky a obaliť v cukre.
Je pre vás recept na vínne pečivo novinkou, alebo už ho nejaký čas strážite ako rodinný poklad? Ako sa hovorí, v jednoduchosti je naozaj krása. Tentokrát to môžeme povedať aj o tomto výbornom pečive s jemnou maslovou chuťou.
Premýšľate, aké pečivo ešte na tohtoročné Vianoce upiecť? U nás nájdete množstvo inšpirácie. Skúste napríklad recepty na zdravé pečivo bez pečenia.
A skúšali ste už pečivo s pomarančom? A ak naopak oceníte niečo slané, máme pár tipov na slané pečivo.